Astăzi 25 Aprilie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:43
Abonamente

a

 
 
 

Actualitate 13 Septembrie 2017, ora 08:11

"Ar fi căzut de pe o stânca". Femeia, care a dispărut sâmbătă în timpul unei excursii la Țîpova, găsită moartă lângă o cascadă

Marime Font

Femeia dispărută sâmbătă în urmă unei excursii la mănăstirea Tipova, a fost găsită moartă, în această după-amiză, în apropierea unei cascade. Poliţia nu exclude că ea ar fi căzut de pe o stanca. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. 

Femeia a fost descoperită fără suflare de un grup de alpinişti şi salvatori în apropierea unei cascade de lângă mănăstirea Tipova, în urmă unei ample operaţiuni de căutare.

Liliana PUŞCAŞU, ofiţer de presă DSE: “La ora 13:29 salvatorii au depistat femeia dată dispărută în localitatea Tipova, raionul Rezină. Persoană a fost găsită fără semne de viaţă în apropierea unei cascade. La faţă locului au fost mobilizaţi 59 de salvatori. Toate circumstanţele acestui caz urmează să fie lucidate de către specialişti.”Potrivit Şefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, tânăra ar fi căzut de pe o stanca.

Gheorghe CAVCALIUC, ŞEF ADJUNCT IGP: "Cadavrul acestei femei a fost depistat în satul Horodiste din acelaşi raion. A fost depistat într-o zona greu accesibilă unde sunt mai multe stânci şi câteva cascade. Prima versiune a anchetei, după examinarea cadavrului este că persoană respectivă a decedat în urmă căderii de la înălţime. Cu această versiune preventivă a fost deplasată la faţă locului grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rezină. În acelaşi timp am invitat medicul legist care va face toate expertizele pentru a stabili care sunt cauzele care au provocat decesul doamnei respective. Persoană a fost găsită la o distanţă de jumătate de kilometru de la locul acelui camping, unde erau şi celelalte persoane. La operaţiunea de căutare au fost implicaţi angajaţi ai IGP, salvatori şi pompieri, administraţia publică locală, care în consecinţă au depistat cadavrul acestei femei."

Femeia originară din Ialoveni a mers sâmbătă în excursie la mănăstirea Tipova, împreună cu un grup de 18 persoane, care s-a organizat pe o reţea de socializare. La un moment dat femeia s-a desprins de grup. Martorii spun că mai târziu a fost văzută în preajma altor turişti.

Membrii grupului şi-a dat seama că lipseşte abia a două zi. Tânăra îşi lăsase lucrurile în cort în tabăra improvizată în zona şi nimeni nu ştia unde ar fi putut pleca. Tatăl fetei ne-a spus că el a fost ultima persoană cu care vorbise. Bărbatul ne-a povestit că fiica să a tot vizitat mănăstirea ani la rând pentru că îi plăceau locurile de acolo.  

protv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăria la bătaie

Scriam, cu două săptămâni în urmă, că nu știu ce vor vota locuitorii Chișinăului. Cele mai vehiculate nume nu sunt de mare încredere, pe de o parte, pe de alta, avem de-a face cu o bătălie între partide.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

Quo vadis, Siria?

Criza din Siria nu mai este demult doar o criză regională a Orientului Mijlociu, ci una globală, care poate afecta securitatea internațională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md