Astăzi 21 August 2019, Miercuri - Ultima actualizare la 20 August 2019
Abonamente

Opinii & Editoriale 16 Aprilie 2019, ora 14:51    Din editia print

Marime Font

Țara mea

Eu am început să mă tem de țara mea... Pentru că ceea ce se numește azi „țara mea” începe să nu-mi mai aparțină și, din câte înțeleg, nu mai are nevoie de serviciile mele – de scrisul meu, de truda mea, de gândurile mele, în definitiv, de dragostea mea pentru ea.

Iată de ce, fiecare zi nouă, trăită în țara mea, este o durere, un coșmar chiar – sunt înjosit și umilit, mi s-a retras dreptul de a o iubi așa cum înțeleg eu iubirea de țară; de zeci de ori pe zi, de dimineață până seara, mi se spune că prin ceea ce gândesc și scriu sunt dușmanul ei. Aici, în țara mea, se întâmplă lucruri nefirești, anormale: măgarul e devenit privighetoare și curva propovăduiește neprihănirea.

Aici și acum, țara și statul au un singur nume – Voronin. Dacă nu-l iubești pe Voronin, înseamnă că nu-ți iubești nici țara, nici statul. Acei care prin ‚89 ne fărâmau oasele cu retevelele la mitingurile din centrul Chișinăului, astăzi au devenit patrioți, ne declară dușmani și ne fărâmă sufletele cu alt fel de bastoane, mai diabolice. Bastoanele lor intră în fiecare casă - în fiecare seară la TVM apar mutre hâde și ipocrite, care ne scuipă de la ecran; de dimineață până seara guri strâmbe ne înjură de la radioul de stat. Asta-i „țara mea, Moldova mamă, vatra doinelor străbune...”
Recent, „Rezonans”-ul „patriotului moldovean” Starîș a dedicat jumătate din timp unei așa-zise „universități antropologice” din Chișinău.


Oaspetele ei a fost însuși președintele Voronin, primul „patriot moldovean” al acestei țări. (Fiindcă asta-i condiția de bază pentru a fi primul patriot al țării mele – să urăști trecutul acestui neam, să fii un renegat, sută la sută, să vorbești oribil limba maternă și să te închini rușilor). Din „cercetările științifice” ale „savanților” de aici (toți „patrioți moldoveni” aleși pe sprânceană!), am înțeles că cei care gândesc ca și mine sunt dușmanii acestei țări, deoarece lucrează pentru interesele unei ... „națâi vecine”. Exact așa s-a exprimat telejurnalista – „națâe vecină”. Iată că mi-a fost dat s-o aud și pe asta. Înseamnă că țara asta, pe care am crezut-o a mea, nu e pentru mine, ci pentru altă nație, iar eu cu toți străbunii mei fac parte dintr-o „națâe vecină”, dușmănoasă acestei țări. Astfel, am fost declarat dușmanul țării mele, iar cei veniți din Breansk, Tomsk și Omsk pe tancuri – „patrioți moldoveni”, prieteni ai țării mele. Această nouă țară, țara lui Voronin Vodă cel Cumplit de rusificat, acum mă pune să aleg – ori accept să fac parte din națâia telejurnalistei de la „Rezonans”, ori trebuie să mă dezic de părinții și străbunii mei, care au făcut parte dintr-o ...națâe vecină. Ori să mă cărăbănesc de aici cu străbuni cu tot.

...În țara mea, care nu mai este a mea, sunt terorizat în fiecare zi ca să aleg între ceva și cineva. Să aleg între țara străbunilor mei și țara lui Voronin. Să aleg între Alecsandri, Kogălniceanu, Russo, Creangă, Iorga, Sadoveanu și alți „dușmani ai statalității moldovenești” și Leonid Corneanu, Ion Canna, Lev Barski, Iacob Kutkovețki și Fiodor Ponomari, adevărați „patrioți moldoveni”... Ca să fiu acceptat în țara mea, eu trebuie să aleg între Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza, reprezentanți ai „națâei vecine”, și Stepaniuc și Iovv.tocika.md, reprezentanți ai „națâei lui Voronin”. Eu trebuie să aleg între Gr. Vieru și Gh. Madan, pentru că Vieru e „naționalist” și lucrează pentru „națâia vecină”, iar Madan e „patriot moldovean” și scrie despre patriotul moldovean Gr. Kotovski. Seara, ajuns acasă, frânt de oboseală, după o zi de muncă, în loc să mă refac cu o poezie din fenomenala carte de poeme a lui Vieru „Strigat-am către Tine”, citită la televizor, eu trebuie să privesc o emisiune de Gonța cu titlul „Pupatu-te-am în fund pe tine fierbinte, iubite tovarășe dom‚ președinte”...

După ce noi, reprezentanții „națâei vecine”, le-am făcut țară, ei ne dau afară din ea, ne declară dușmanii ei. Tot ce înseamnă cultură și le este inaccesibil este declarat „extremism” și „diversiune antistatală”. Dacă s-ar face lista patrioților acestei țări, primii ar figura în ea Bodiul, Voronin, Stepaniuc, Ostapciuc, Tarlev, Iovv.tocika.md, Gonța, Dubrovski, Stati, Popușoi and Co. – ceilalți sunt declarați „naționaliști jegoși”, extremiști”, „legionari”, „național-fasciști”. Această împărțire se numește în limbajul lui Voronin „pact social”. Conform acestui „pact”, va trebui să serbez Ziua Marii Revoluții Socialiste din Octombrie, Ziua Biruinței Armatei Roșii. Dacă, ferească Dumnezeu, am curajul să protestez împotriva „națâei” lui Voronin, trebuie să fac acest lucru la o margine de oraș, în vreo lutărie... Pentru că așa-i regula azi în țara mea: cine vrea să-l asculte pe Iosif Kobzon și Lev Leșcenco cu „Deni Pobedî” – poftim în centrul Chișinăului. Iar cine vrea să-l asculte pe Victor Socaciu și Tudor Gheorghe – marș în lutărie, „națâe vecină” ce ești! Deoarece cântecele lui Socaciu și Tudor Gheorghe distrug „statalitatea moldovenească”, iar cele ale lui Kobzon și Leșcenko o consolidează...

Iată de ce eu încep să mă tem de țara mea... Cum răspundem noi, reprezentanții „națâei vecine” din țara mea, la aceste valuri de batjocură și umilința? Sunt mai multe feluri de a răspunde.

Unul răspunde din fotoliu, privind televizorul. Calculează din ochi cam câți oameni s-au adunat duminica asta în Piață și rostește sentința: „Păi, n-am zis eu că mai mult de două-trei mii n-o să se adune? Nu așa, dom ‘le, se face politica... Cu asemenea politică nu mai schimbăm noi nimic în țara asta...”. Și râgâie dulce, trăgându-și pleoapele peste ochii roșii de atâta suferință națională.

Altul răspunde tot din fotoliu, citind dimineața ziarele. Își soarbe cu înghiţituri line şi calculate ceaiul cu miere, citește atent toate editorialele și, dacă își găsește numele sub un exemplu pozitiv, iar numele adversarului său într-un context negativ, constată mulțumit: „V-am spus eu că Tănase e bravo! E singurul ziarist independent de la noi!”. Dacă e invers, exclamă prin de revoltă: „V-am spus că Tănase e un nemernic! Întotdeauna omul acesta a scris la comandă”. Apoi se pune pe telefonat la prietenii săi politici. Te face praf. Într-un târziu, obosește. Şi râgâie dulce, trăgându-și pleoapele peste ochii roșii de atâta suferință națională.

Al treilea răspunde tot prin cititul ziarelor. Caută cu lupa purici în scrisul meu. Când îi găsește, se așterne pe scris scrisori. Aceste scrisori încep cam așa: „Stimate tovarășe Tanasov...”. Urmează înjurăturile şi acuzațiile de trădare a neamului românesc. Duce scrisoarea la poștă și vine acasă cu conștiința datoriei (naționale) împlinite. Scoate un ulcior cu vin, mai răsfoiește ziarul. Și râgâie dulce, trăgându-și pleoapele peste ochii roșii de atâta suferință națională.

Al patrulea răspunde prin trecerea de partea Puterii. Ah, ce boală dulce e Puterea, domnii mei! Am văzut cu ochii mei oameni atacați de acest virus, de acest monstru care distruge destine, întoarce pe dos vieți omenești, le schimbă cursul și sensul. Îmi amintesc de băieții noștri moldoveni, care deveniseră deputați în primul Parlament. Doamne, Dumnezeule! Ieri erai muritor de rând, azi om mare, de stat. La intrarea și la ieșirea din parlament îți dă onorul poliția. Nu-ți mai fărâmi oasele în troleibuz, ci te duce mașina drept la scară. Toate ușile îți sunt deschise. Orice ministru simte o mare plăcere să-ți facă un serviciu, să-ți rezolve o mică problemă. Mergi pe culoarele parlamentului și te îngropi până la glezne în covoare moi. Pe câți nu i-a omorât această nouă situație?! Băieții au prins gustul banului făcut cu „ciocanul” și adunat cu lopata, al banului câștigat ușor... Unii, drogați de atâta putere venită peste ei, s-au luat în serios, au crezut că Providența i-a născut pentru a face politică, pentru a ajunge miniștri, premieri și șefi ai acestei țări. Unul mititel, mic de stat, dar cu rânză mare de român, care-și dubla tălpile la pantofi ca să pară mai răsărit la stat, devenit deputat și șef de comisie, se rostogolea ca o gogoşică pe acele covoare, se duce și la WC cu mașina comisiei, chiar a încercat să devină președinte în țara mea, de unde i s-a tras implacabilul sfârșit politic... Puterea corupe, deoarece covorul e moale, iar ceaiul cu miere îți face bine la stomac...

Iară noi, noi, epigonii? – se întreba în tinerețe M. Eminescu. Iară, noi, noi patrioții? – mă întreb eu acum. Cine suntem noi astăzi, patrioții de ieri, „bătrânii naționaliști de la 1989”, cum ne numesc unii? Eu m-am implicat în ziaristică, pentru că mi s-a părut că pe aici trece linia de ceea a Frontului... Am renunțat la cariera științifică, o anonimă, dar comodă carieră, cu ceai cu miere de mai, cu ciupici pufoși și călduți, care îți păstrează sănătatea. Nu m-am dus nici în business. Am preferat să mă implic activ în destinul țării mele, din care acum sunt dat afară ca fiind dușmanul ei. Și cu ce m-am ales la anii îștia? Cu o sănătate hrentuită, fără o poziție materială sigură, „măcelărit din dreapta și din stânga, pentru că în țara mea nimeni nu-i înghite pe oamenii care încearcă să judece. Ca să fii lăsat în pace și apreciat, trebuie să fii o nulitate comodă, să nu deranjezi, să spui atâta cât nu atingi Puterea sau un piept bombat de napoleonaș cu tălpile duble la pantofi.

E o mare nebunie să fii ziarist în țara mea. Mereu pe baricade, mereu lovit și înjosit, mereu umilit și hulit. Pentru că lumea noastră e împărțită, ca în epoca medievală, în cetăți, aflate într-un permanent război de uzură. În țara mea nu poți fi pur și simplu al nimănui, adică al tău, adică al țării. Trebuie să fii al unei Cetăți. Ca să se tragă în tine din altă Cetate. Şi asta de ani de zile... Vrei, nu vrei, dar până la urmă întrebarea vine de la sine: dar oare are rost? De ce să te istovești pentru niște Cetăți aflate în veșnic război între ele și toate fiind împotriva ta, și care la apariția oștilor duşmane se predau fără luptă? De ce să te implici în destinul unei țări care nu te vrea, te consideră dușmanul ei? De ce să fii bufonul unui public, care te ovaționează când îi spui minciuni și te fluieră când rostești adevărul?

28 februarie 2003
Fragment din cartea „Hoții de mituri”, 2004

Un articol de: Constantin Tănase
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 August 2019, ora: 22:59

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea doamnei judecător Domnica Manole de revizuire a hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al instanței. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 18:23

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Deputatul blocului ACUM, Radu Marian, recunoaşte că alegerea celor doi reprezentanți constituționali, Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole, nu au fost o alegere bună.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:54

Consiliul Republican al PSRM, în ședință: „Se vor lua decizii privind unele probleme importante”

Consiliul Republican al PSRM, în ședință: „Se vor lua decizii privind unele probleme importante”

Partidul Socialiștilor din Republic Moldova (PSRM) anunță despre convocarea unei ședințe a Consiliului Republican al formațiunii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:51

Planeta se îndreaptă din nou spre criză. Washington Post: Nouă ţări importante ale lumii se află în pragul recesiunii

Planeta se îndreaptă din nou spre criză. Washington Post: Nouă ţări importante ale lumii se află în pragul recesiunii

Războiul comercial dintre SUA și China își arată efectele mai devreme decât era așteptat, iar consecințele immediate sunt intrarea în recesiune a celor mai mari economii ale lumii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:27

NEWS ALERT / Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

NEWS ALERT / Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

Mihai Popuşoi: Andrei Năstase va fi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, informează TVR Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:08

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputatul PSRM, Vasile Bolea a venit cu o reacție dură la acuzațiile celor din blocul ACUM, care au criticat vehement votarea ex-deputatului PSRM, Vladimir Țurcan, în calitate de președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:56

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Dosarul penal pentru omor intenţionat în cazul decesului omului de afaceri Iurie Luncaşu a fost transmis Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la decizia procurorului general interimar Dumitru Robu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:39

Poziţia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova faţă de situaţia actuală din sistemul judiciar

Poziţia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova faţă de situaţia actuală din sistemul judiciar

Jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, dar la care asistă societatea noastră în ultima perioadă, aduce cu sine nemumărate semne de întrebare. Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forţa politică actuală, a trezit discuţii şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:33

Moldova, controlată de oamenii apropiați de Rusia. Cum și-a impus președintele Dodon locotenenții în pozițiile – cheie din stat (presa română)

Moldova, controlată de oamenii apropiați de Rusia. Cum și-a impus președintele Dodon locotenenții în pozițiile – cheie din stat (presa română)

La două luni și jumătate de la preluarea guvernării împreună cu partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, președintele pro-rus Igor Dodon a reușit să impună în pozițiile-cheie din arhitectura de putere a Republicii Moldova oameni loiali lui sau apropiați fățiș...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:32

Noi probe găsite de anchetatori în maşina criminalului Gheorghe Dincă

Noi probe găsite de anchetatori în maşina criminalului Gheorghe Dincă

Anchetatorii au descoperit noi probe extrem de importante în maşina criminalului Gheorghe Dincă. Astfel, criminaliştii ar fi identificat o poşetă albastră, dar şi un cercel, care nu ar fi aparţinut nici Alexandrei Măceşanu, nici Luizei Melencu. Informaţia a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 13:50

Promisiuni electorale vs Realitate /// Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: NU SUNT pârghii pentru a întoarce statului Aeroportul

Promisiuni electorale vs Realitate /// Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: NU SUNT pârghii pentru a întoarce statului Aeroportul

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, recunoaște semnarea contractului de vânzare a Aeroportului Internațional Chișinău către „NR Investments Ltd”, companie înregistrată pe insula Guernsey (o insulă din canalul englez, în largul coastei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:34

BREAKING NEWS /// INFORMAȚII ȘOCANTE / Nourul radioactiv din Rusia ar fi ajuns în MOLDOVA. De ce TAC autoritățile? (BBC)

BREAKING NEWS /// INFORMAȚII ȘOCANTE / Nourul radioactiv din Rusia ar fi ajuns în MOLDOVA. De ce TAC autoritățile? (BBC)

Conform unei simulari a deplasării norului apărut ca urmare a exploziei unei rachete nucleare, particulele radioactive ar fi ajuns deasupra teritoriului R. Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:15

Deputat român care a susținut fanatic alianța ACUM-SRPM: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este TOXICĂ pentru blocul ACUM

Deputat român care a susținut fanatic alianța ACUM-SRPM: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este TOXICĂ pentru blocul ACUM

„Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituțiile cu unul în care Igor Dodon își plasează oamenii în majoritatea funcțiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat”, consideră deputatul român Matei Dobrovie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:14

O sculptură creată de Brâncuşi, de mare valoare, a fost distrusă. Ce daune cere proprietarul/ FOTO

O sculptură creată de Brâncuşi, de mare valoare, a fost distrusă. Ce daune cere proprietarul/ FOTO

O sculptură creată de Constantin Brâncuşi este subiectul unui proces, după ce opera de artă a fost distrusă, proprietarul acesteia cerând despăgubiri de 22,5 milioane de dolari, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:26

Năstase anunță că va fi SEMNAT un acord cu PSRM dar crede că nu obligatorie ca el să fie semnat și de Dodon

Năstase anunță că va fi SEMNAT un acord cu PSRM dar crede că nu obligatorie ca el să fie semnat și de Dodon

Un nou acord de colaborare între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care va include și un pact de neagresiune pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 20 septembrie, va fi semnat „în zilele următoare”, „condiționat” a declarat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:15

Un deputat din ACUM își ASUMĂ votarea lui Țurcan dar afirmă că nu are ÎNCREDERE în el

Un deputat din ACUM își ASUMĂ votarea lui Țurcan dar afirmă că nu are ÎNCREDERE în el

Deputatul Blocului ACUM Dan Perciun spune că a votat în Parlament pentru o Curte echilibrată cu cel puțin teri judecători în care avea încredere și că a așteptat să fie condusă de un președinte apolitic. Despre aceasta alesul poporului a scris pe rețelele de socializare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:05

Năstase nervos că Dodon le-a tras țeapă și Manole n-o ajuns șefă la CC? Liderul ACUM cere DEMISIA judecătorilor care l-au votat pe Țurcan

Năstase nervos că Dodon le-a tras țeapă și Manole n-o ajuns șefă la CC? Liderul ACUM cere DEMISIA judecătorilor care l-au votat pe Țurcan

Vicepremierul țării, Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, solicită judecătorilor Curții Constituționale să prezinte public opțiunea lor de vot, în caz contrar să demisioneze.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 20 August 2019, ora: 08:58

Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor

Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor

Perspectiva unui ″Brexit″⁣ fără acord crează îngrijorare, mai ales după apariţia unor documente ale Guvernului britanic care conţin un scenariu alarmant.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 08:53

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra. Dezvăluirile primului avocat al criminalului din Caracal

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra. Dezvăluirile primului avocat al criminalului din Caracal

Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a povestit, la emisiunea "Marius Tucă Show" de la Mediafax, ce le-a spus principalul suspect al crimelor din Caracal anchetatorilor cu referire la Alexandra Măceșanu. Acesta a susținut că nu a violat-o și că au dormit...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 August 2019, ora: 08:46

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 AUGUST 2019. LEII SE ÎMPACĂ CU CINEVA DRAG

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 AUGUST 2019. LEII SE ÎMPACĂ CU CINEVA DRAG

Horoscopul zilei de 20 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20 august...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 08:27

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu este nemulțămită de numirea colegului său de coaliție guvernamentală - socialistul Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 07:39

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

Judecătoarea Liuba Șova a făcut dezvăluiri, în cadrul unei intervenții în platoul TV8, despre procedura de vot de astăzi a președintelui Curții Constituționale (CC). Potrivit acesteia, au existat anumite „recomandări” pentru a vota într-un anumit fel, iar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 07:25

Cacealmaua concursurilor mimate

Cacealmaua concursurilor mimate

Dezvăluirile judecătoarei Liuba Șova, despre modul cum a fost ales Vladimir Țurcan și anume că această „decizia a fost luată în altă parte” au declanșat un adevărat „tsunami politic”, scoțând în evidență toată splendoarea și ipocrizia...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)