TÂRÂŞENII comuniste

Arca lui Voronin

„Arca lui Noe a fost o corabie mare, pe care Noe a construit-o la indemnul lui Dumnezeu ca sa isi salveze familia si animalele in timpul marelui potop. Domnul a poruncit lui Noe sa ia din fiecare animal cate o pereche, din pasari cate sapte perechi si sa-i duca pe arca, ca sa fie din nou animale pe pamant si dupa potop.

Arca a avut lungimea de 140 de metri, latimea de 23 de metri si inaltimea de 14 metri. Avea un singur geam si o singura usa, aflata la mijlocul corabiei. Corabia a fost construita din lemn de gofer (chiparos), era impartita in camarute, tencuita cu smoala pe dinauntru si pe dinafara”.

                                                                                                                   * * *

„Proaspatul presedinte al Parlamentului R. Moldova, Vladimir Voronin, dupa ce le-a permis protestatarilor sa devasteze cladirea Parlamentului, isi pune geamuri antiglont la biroul sau de la etajul patru. In planul de sarcini pentru reconstructia cladirii Parlamentului este mentionat ca „vor fi instalate ferestre din aluminiu antiglont cu unul sau mai multe canaturi, la constructii cu inaltimi pana la 35 metri, inclusiv avand suprafata tocului pana la 3,00 mp”. Au fost comandate 985 de bucati de astfel de ferestre. De asemenea, pentru a nu-i supara si pe deputatii care nu-si au birourile la etajele inferioare ale cladirii, la Parlament vor fi instalate 1.450 de bucati de 3 mp de ferestre din aluminiu, numite de autorii planului de reconstructie „antivandal”. Totodata, deputatii nu vor avea probleme in caz de vreo pana de curent, pentru ca la Parlament va fi instalata o statie diesel automata de producere a curentului electric. In clipa in care se va deconecta lumina, aceasta se va porni automat de la generatorul statiei respective. Pe langa fel de fel de pereti si scari de marmura, la Parlament vor fi instalate si „lavoare din semiportelan, portelan sanitar etc., inclusiv pentru handicapati, si vase pentru closet din semiportelan, portelan sanitar etc., inclusiv pentru handicapati”. Pentru toate aceste comoditati va fi alocata o suma de aproape 30 milioane de dolari din Bugetul de Stat, mai exact din banii cetatenilor R. Moldova”.

Nota TS. La lectura acestor doua texte, e clar pentru oricine ca nu incape nicio comparatie intre cele doua constructii epocale. Probabil, Voronin se pregateste pentru un potop mai mare decat cel biblic. Este disproportionat si numarul vietatilor politice comuniste pe care el intentioneaza sa le bage in Arca sa parlamentara. Nu avem ce-i reprosa doar in privinta lavoarelor si closetelor din semiportelan pentru handicapati. Ba chiar avem o temere sa nu fi comandat prea putine, la numarul mare de persoane cu pantecaraie intelectuala cate are actuala fractiune parlamentara majoritara.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *