Actualitate

Arest la domiciliu pentru juristul de la Primărie care a fost prins în timp ce primea 10 mii de euro

El este cercetat penal pentru ca ar fi luat 10 mii de euro de la un agent economic aflat in litigiu cu autoritatea locala. Juristul pledeaza nevinovat.

Potrivit procurorilor, juristul ar fi primit cei 10 mii de euro ca sa nu conteste la Curtea de Apel o decizie favorabila agentului economic. Firma se afla in litigiu civil cu Primaria de la care pretinde despagubiri de peste un milion 700 de mii de lei pentru un profit ratat.

Anchetatorii sustin ca juristul ar fi primit banii si pentru a nu se mai prezenta la sedintele de judecata. Chiar daca procurorii au cerut 30 de zile de detentie preventiva, instanta a decis sa-l plaseze in arest la domiciliu.

Juristul a fost retinut in flagrant, acum doua zile, dupa ce fusese denuntat de seful sau, Dorin Chirtoaca. El a fost angajat la Primarie in urma cu 4 ani, la un an dupa ce Chirtoaca a obtinut primul mandat. Edilul a anuntat ca juristul va fi demis, indiferent daca va fi sau nu gasit vinovat. Juristul este acuzat de corupere pasiva si risca pana la 15 ani de inchisoare.
 
sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *