Frumusețe

Argila care vă redă frumuseţea

Majoritatea ştim că argila poate fi folosită, înainte de toate, pentru diverse tratamente cosmetice, deoarece are multe proprietăţi dermatologice. Argila poate fi folosită şi în tratarea unor răni sau arsuri. Trebuie menţionat că tratamentul cu argilă se face în funcţie de tipul de piele al fiecărei persoane.

Diferenţa între tipurile de argilă constă în compoziţia minerală. Argila verde este bogată în siliciu, calciu, magneziu, aluminiu şi potasiu, având multiple proprietăţi terapeutice. Pulberea de argilă albă este foarte bună pentru pielea uscată, argila roşie pentru pielea normală şi argila roz – pentru cea sensibilă.

Argila albă – bogată în minerale şi având rolul de a calma şi hidrata pielea – e recomandată pentru doamnele cu ten uscat. Diluaţi o lingură de pudră de argilă albă în puţină apă minerală până când se formează o pastă. Dacă aveţi un ten sensibil şi foarte uscat, adăugaţi două sau trei picături de ulei vegetal din germeni de grâu. Aplicaţi pasta obţinută într-un strat mai gros pe pielea demachiata şi curăţată, lăsând să acţioneze zece minute. Clătiţi cu apă caldă.

Argila este eficientă şi dacă aveţi părul gras, deoarece ea poate absorbi sebumul ca un burete. Diluaţi pudra de argilă verde în apă, adăugaţi sare de mare, până obţineţi o pastă groasă. Aplicaţi-o pe părul ud, masaţi uşor şi lăsaţi să acţioneze timp de zece minute. Clătiţi părul cu multă apă.

Un ten strălucitor, de asemenea, poate fi obţinut cu argilă. Pudra va elimina impurităţile, iar pielea va fi extrem de fină, şi asta pentru că argila absoarbe şi reglează excesul de sebum, are un rol astringent şi purificator. Amestecaţi trei linguri de pudră de argilă verde, a cărei putere de extragere este mai mare, trei linguriţe de ulei şi de apă minerală. Pasta obţinută trebuie să fie cremoasă. Lăsaţi-o pe faţa demachiată şi curăţată timp de 15-20 de minute, apoi clătiţi cu apă călduţă, după care alternaţi cu rece. Pentru a avea în permanenţă un ten de invidiat, masca se poate aplica la patru-cinci zile.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *