Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 09:03
Abonamente

Actualitate 14 Septembrie 2018, ora 09:15

ARHIVA TIMPUL /// 14 septembrie 2011 - Filat a cerut ascultarea telefoanelor lui Tănase, Godea şi Streleţ?

Marime Font

Publicaţia "Moldavskie Vedomosti" a adresat o petiţie CCCEC, SIS şi MAI, prin care solicită să fie verificate informaţiile neoficiale despre interceptarea la comanda premierului Filat a convorbirilor telefonice ale mai multor demnitari.

Ziarul "Moldavskie Vedomosti" scrie, cu referite la surse anonime, că ascultarea telefoanelor mobile a continuat şi după plecarea comuniştilor de la putere, respectiv după ce au fost deschise dosare penale colaboratorilor MAI şi CCCEC pentru abuz în serviciu şi ascultarea ilegală a convorbirilor telefonice ale suspecţilor. Printre demnitarii menţionaţi în articolul respectiv se numără ex-colegii săi de partid, Alexandru Tănase şi Mihai Godea şi preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Potrivit articolului, colaboratorilor MAI şi CCCEC nu le-a fost greu să obţină prin judecată dreptul de a asculta telefoanele celor trei politicieni, deoarece judecătorului i se prezintă doar numerele de telefon, nu şi numele de familie.Solicitat de TIMPUL, Alexandru Tănase a declarat în acest sens că Procuratura trebuie să se sesize şi să verifice dacă informaţiile respective sunt reale sau reprezintă o dezinformare. Totuşi, "nu m-ar mira ca acest lucru să corespundă realităţii, nu mi-e frică şi să mă asculte cu plăcere", a menţionat Alexandru Tănase.

La rândul său, Mihai Godea, lider PAD, a spus că avea bănuieli şi atunci şi acum. "De aceea am şi făcut publice temerile şi îndoielile mele vizavi de ascultarea telefoanelor. Am făcut şi interpelare în acest sens. Ulterior, am primit un răspuns de la Procuratură că ei nu au dispus ascultarea telefoanelor şi nu pot să confirme acest lucru". Potrivit lui Mihai Godea, interceptarea convorbirilor telefonice continuă şi în prezent"Oamenilor cu care discut la telefon li se spune "Ai grijă ce faci!" şi alt gând nu-mi vine, decât că discuţiile la telefon sunt interceptate şi analizate", a conchis Godea. 

Ultimul politician vizat în articolul din "Moldavskie Vedomosti", Valeriu Streleţ, a declarat că nu are nicio bănuială în acest sens sau, cel puţin, nu a avut nicio consecinţă a unor eventuale interceptări. "Deocamdată nu am asemenea bănuieli şi sper nici să nu le am", a spus Valeriu Streleţ.

Sursa: ARHIVA Timpul.md
14 septembrie 2011

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md