Actualitate

ARHIVA TIMPUL /// Ghimpu: Dacă Filat se vrea preşedinte, cui rămâne Guvernul?

"PL se va abţine în continuare de la declaraţii, deoarece toate problemele trebuie să se discute în cadul Alianţei", a anunţat liderul liberal. Mihai Ghimpu a anunţat că AIE există, deoarece nimeni nu a depus încă cerere de retragere din Alianţă, iar dacă Filat se vrea preşedinte, aceast lucru trebuie mai întâi discutat în Consiliul Alianţei. Nedumerirea lui Ghimpu în acest caz este: „Cui va rămâne Guvenul?”.

Mihai Ghimpu a mai precizat că indiferent dacă preşedintele ţării va fi ales prin lege organică sau prin modificarea Constituţiei, Parlamentul este cel care va stabili termenul limită de alegere a şefului statului.

În cazul în care premierul Vlad Filat va face o alianţă cu Vladimir Voronin, aşa cum a anunţat TIMPUL sătămâna trecută, Mihai Ghimpu a confirmat declaraţia că este gata să treacă în opoziţie.

Liderul PL a invitat şi colegii din AIE să se abţină de la declaraţii şi să revină la masa de discuţii în cadrul Consiliului AIE după 27 august, când vom sărbători Ziua Independenţei.

22 august 2011, Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *