Actualitate

ARHIVA TIMPUL // Eugenia Duca: „Sergiu Mocanu a practicat TRAFICUL de influenţă”

Femeia de afaceri a afirmat că Mocanu şi comunistul Vadim Mişin sunt cei care au stat în spatele deposedării abuzive de averea sa şi condamnării la închisoare, fapt confirmat de decizia CEDO.

"În toamna anului 2001 am fost sunată de Sergiu Mocanu, care a insistat să avem o întrevedere. Ne-am întalnit pe terasa de lânga Biblioteca Naţională. La această întâlnire mi-a spus verde-n ochi că anume el, ajutat de Vadim Mişin, stă de la bun început în spatele lui Andoni, care este ca şi copilul lui (menţionez aici că în 1998, Mocanu era deputat). El m-a “sfătuit” să le cedez de bună voie proprietatea, or, chiar dacă am câştigat toate judecăţile, ei îmi vor lua averea prin alte “metode” şi mă vor băga la puşcărie. Aşa şi s-a întâmplat! Şantaj şi racket deschis. Am fost prevenită că preşedintele Voronin va fi de partea lor, pentru că “este uşor influenţabil”. Tot atunci, Mocanu mi-a spus că în Andoni s-au investit prea mulţi bani, de către mai multe persoane şi nu se vor da bătuţi de o femeie. Din spusele lui, el personal investise suma de 300.000 dolari, dar sunt unii care au participat cu sume şi mai mari la această “operaţiune”. "

Potrivit Eugeniei Duca, Mocanu a practica traficul de influenţă fiind consilierul prezidenţial. Ea a cerut preşedintelui interimar Mihai Ghimpu să desecretizeze o anchetă internă de la preşedinţie şi să transmită aceste materiale Procuraturii Generale.

Duca mai spune că iniţiativa antimafie iniţiată de Sergiu Mocanu se aseamănă mai mult cu nişte reglări de conturi întârziate şi cu un scandal preelectoral bine pus la cale. „Mocanu cunoaşte bine aceste scheme mafiote, de asta şi le prezintă acum. Acum el participă la o licitaţie obscură, pentru a se alege cu un nou fotoliu politic, cât de mic”, a conchis Eugenia Duca.

"Acestea sunt doar câteva episoade din thrillerul pe care mi l-a organizat gruparea polititico-economica Mocanu şi Mişin, care a a avut un impact devastator asupra businessului şi vieţii mele: 77 de dosare civile şi penale; 32 de interogatorii; 56 de sechestre asupra proprietăţii private; 5 percheziţii ilegale; jumătate de an de detenţie ilegală; o condamnare ilegală la 5 ani privaţiune de libertate; o tentativă de răpire a nepoţelului meu Christi, în numele căruia am numit Centrul; o tentativă de omor cu grenada explodată în apartamentul meu (1998). Iată rezultatele “activităţilor” lui Sergiu Mocanu din 1998 încoace, numai pe cazul meu! Am şi alte dovezi privind respectivul personaj, dar acestea ţin de securitatea statului, de relaţiile moldo-române şi urmează să fie examinate de organele abilitate."

Contactat de presă, Sergiu Mocanu a declarat că Eugenia Duca se află pe partea greşită a baricadei şi că s-a implicat într-un joc, care o depăşeşte.

ARHIVA TIMPUL, 25 august 2011, Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *