Actualitate

Armata siriană a preluat controlul unui cartier rebel din Alep

„Armata a preluat complet controlul asupra cartierului Farafira, după ce a neutralizat mai mulți teroriști, iar unitățile de geniu sunt în proces de deminare a cartierului", a adăugat sursa citată.

În termenii folosiți de regim, cuvântul "terorist" se aplică tuturor celor care au pus mâna pe arme împotriva autorităților, fie rebeli, fie jihadiști.

Cartierul Farafira a fost cucerit de rebeli în 2012, atunci când aceștia au cucerit jumătate din fosta capitală economică a Siriei.

„Această operațiune face parte din operațiunile militare care au fost anunțate (joi) și care includ o componentă aeriană și una pe teren cu ajutorul artileriei", a adăugat oficialul.

Operațiunea are loc după câteva zile de bombardamente intense lansate de aviația regimului și de aviația rusă asupra zonelor rebele. Este prima dată de la începutul operațiunilor militare când armata a anunțat că a avansat în orașul vechi.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în bombardamente au fost ucise peste 150 de persoane, majoritatea civili, de la începerea joi a ofensivei regimului pentru cucerirea în totalitate a orașului Alep. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *