CSI / Rusia

Armata ucraineană continuă ofensivă în estul ţării

Ofensiva armatei ucrainene a continuat în cursul nopții trecute și la Konstantinovka, regiunea Donețk.

La Lugansk, mare centru industrial din estul rusofon al Ucrainei, milițiile proruse au luat sâmbătă cu asalt sediul unui punct de recrutare local, de unde au confiscat arme pe care le-au predat membrilor miliției Berkut, care luptă de partea lor, după cum transmite RIA Novosti. Tinerii recruți, aflați în comisariat, au fost conduși spre o destinație necunoscută. Tot sâmbătă, manifestanți proruși din Lugansk au încercat să ocupe comisariatul și o unitate militară, după cum a anunțat biroul local al Ministerului de Interne, indicând că doi soldați au fost răniți. Anterior, autoproclamatul șef separatist al acestui oraș, Valeri Bolotov, decretase stare de asediu și mobilizare totală. În același timp, secretarul Consiliului pentru securitate națională și apărare, Andrei Parubi, a declarat, într-o intervenție la postul de televiziune ucrainean ‘5Kanal’, că Garda Națională a reușit să respingă atacul separatiștilor.

La Mariupol, oraș-port important în sudul țării, separatiștii se pregăteau să facă față unui asalt din partea armatei asupra consiliului local, pe care îl ocupă de mai multe săptămâni. În apropiere de clădire au făcut baraje de cauciucuri cărora le-au dat foc, iar în cursul nopții de sâmbătă spre duminică s-au auzit împușcături și aici. A fost incendiat unul din oficiile băncii ‘Privatbank’.

Atacurile de la Slaviansk și Kramatorsk s-au soldat deja cu cinci morți printre trupele ucrainene, a declarat șeful operațiunii antiteroriste Vasil Krutov. Un bilanț din partea rebelilor consemna vineri cinci morți — trei rebeli și doi civili.

‘Regimul de la Kiev a declarat război propriului popor’, a denunțat, sâmbătă, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, făcând apel la SUA să-și ‘utilizeze întreaga lor influență pentru a obliga încetarea imediată a operațiunilor militare’, conform France Presse.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *