Ultima oră

Armata ucraineană: Zece tancuri ruseşti au trecut graniţa. „Bătălia este în desfăşurare”

Un convoi format din „zeci” de blindate şi tancuri au intrat în sudul Ucrainei, dinspre Rusia, şi este implicat în lupte cu grănicerii, anunţă Le Nouvel Observateur, care citează autorităţile ucrainene.

Anterior, presa de la Chişinău cita elise.com.ua, care informa despre intrarea în Ucraina a unei coloane de tancuri ruseşti, maşini blindate şi unităţi de transport de tip ”Kamaz”. Deschide.md scrie că, în cursul dimineţii, o coloană de militari ruşi a traversat frontiera Ucrainei, prin punctul Novoazovsk (sud, zona Mării Azov) şi au deschis focul, după care s-au îndreptat către oraşul Mariupol. Sursa acestor informaţii apărute iniţial în presa ucraineană este un grănicer.
 
Mariupol, un oraş cu 500.000 de locuitori aflat pe litoralul Mării Azov, este situat la circa 50 de kilometri de frontiera rusă şi la 110 kilometri sud de bastionul rebel Doneţk.

Frontiera ucraineană a fost încălcată de un convoi de zeci de tancuri şi vehicule blindate", care au intrat pe teritoriul ucrainean în apropiere de oraşul industrial Mariupol, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Leonid Matiuhin, citat de Mediafax. "Convoiul a fost oprit de grăniceri (…). Bătălia este în desfăşurare", a spus purtătorul de cuvânt, la orele prânzului. Acesta nu a revenit cu o actualizare cu privire la bătălie.

Ulterior, informaţia despre intrarea convoiului rusesc a fost confirmată şi de Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, care a vorbit despre zece tancuri ruseşti, două vehicule blindate şi două camioane, conform Washington Times.

Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a spus că nu are informaţii despre acest convoi.

Potrivit sursei, trupele ruse au înaintat cu 4-5 kilometri pe teritoriul Ucrainei, iar grănicerii ucraineni s-ar fi retras, informaţie care vine în contradicţie cu anunţul autorităţilor ucrainene privind existenţa unor cofruntări între grăniceri şi convoi. Grănicerul citat de Deschide.md a precizat că la frontieră sunt doar trupe de infanterie, care nu pot rezista tancurilor.

Posibilă întrevedere Putin-Poroşenko

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei ar putea avea o întrevedere, mâine, în Belaurs, potrivit Itar-Tass. Vladimir Putin şi Petro Poroşenko ar putea discuta la Minsk despre conflictul din estul Ucrainei, în marja unui summit regional, la care vor participa şi lideri ai Uniunii Europene.

gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *