Aroganță fără margini! Vlah o învață pe Maia Sandu ce are de făcut :„Trebuie să vină în Găgăuzia și să ne respecte”

publicat în Actualitate pe 11 Decembrie 2020, 19:28

 

„Eu cred că politicienii noștri trebuie să știe că ușile noastre sunt mereu deschise, noi suntem gata să vorbim, să lucrăm, să conclucrăm cu toți politicienii, dar ei trebuie să vină în Gagauzia, să vorbească cu noi, să facă ceva pentru Autonomia noastră, să ne respecte și cred că aceștia pot avea rezultate mai bune la alegerile viitoare. Eu am fost membră în Parlament, acum sunt membră de Guvern și știu cât de important este să atragem atenția oamenilor, doar să muncim”, a mai spus Vlah pentru unimedia.

În primul rând îi aducem aminte Irinei Feodorovna că Maia Sandu a obținut rezultate excelente și a câștigat alegerile devenind prima femeie Președinte a R. Moldova și fără voturile sau susținerea celor din UTA Găgăuzia, de ce ar trebui MS să respecte pe cineva care nu răspunde cu același respect?Scorul obținut de Igor Dodon în UTA Găgăuzia, similar cu rezultatele obținute de comuniști în Coreea de Nord (94,59%) nu este o în sine o surpriză, toată lumea știa că așa-numiții găgăuzi votează așa cum le spun rușii care conduc de facto acea regiune.

Dna Irina Feodorovna, dacă încă nu v-ați dat seama e cazul să înțelegeți că rolul politic al UTA Găgăuzia în R. Moldova este 0. Voi nu mai aveți niciun cuvânt de spus în legătură cu viitorul R. Moldova. Toate șantajele cu „ieșirea din R. Moldova” sunt o tentativă palidă de a camufla o realitate tristă. În regiune au mai rămas doar pensionari, vorbitori de rusă, fără carte și fără viitor. E doar o problemă de timp când se va constata dispariția etniei găgăuze, pentru că tinerii de acolo, cu complicitatea Chișinăului învața la școală doar în limba rusă și într-o generație sau două limba găgăuză nu va mai fi vorbită de nimeni.

În satele din jurul Chișinăului sunt tot atâția votanți (64 331) ca în UTA Găgăuzia (68 184), dar aceștea nu un loc privilegiat la ședințele Guvernului și nici nu consumă atâtea resurse cu un aparat de conducere ineficient, corupt și focusat doar pe îmbogățirea proprie! Ce-au făcut liderii pro-ruși de la Comrat este un adevărat genocid etnic. Pentru a face pe plac Moscovei, i-au rusificat în totalitate pe găgăuzi, care într-o singură generația de dominație a politicienilor vânduți Moscovei, gen Furmuzal sau Vlah, și-au pierdut identitatea. Basarabenii au trăit sub ruși sute de ani, dar au reușit să-și păstreze limba și identitatea, găgăuzii au pierdut tot ce-i deosebea și-i făcea unici în doar câțiva ani.