Cultură

Arrivederci vrea sa ia premiile Erasmus EuroMedia

Filmul artistic „Arrivederci”, semnat de regizorul moldovean Valeriu Jereghi, a fost nominalizat pentru Premiile Erasmus EuroMedia, acordate de catre Societatea Europeana pentru Educatie si Comunicare. „Pe langa premiul banesc, oferit castigatorilor, peliculele premiate beneficiaza de atentie internationala, Premiul Erasmus EuroMedia fiind un motiv si un criteriu pentru sprijin financiar acordat ulterior echipelor de creatie”, sustine regizorul si producatorul filmului Valeriu Jereghi.

„Arrivederci” este primul film in istoria cinematografiei moldovenesti nominalizat pentru aceasta inalta distinctie europeana. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc in capitala austriaca, Viena, la 16 octombrie 2009, unde peliculei lui Valeriu Jereghi i se va conferi Sigiliul de Aprobare Erasmus EuroMedia, fapt ce inseamna ca filmul va concura pentru Premiile Erasmus EuroMedia (Medalie de tara, Premiul mare, Premiul special si Premiul finantatorului).

Filmul artistic „Arrivederci” este un produs al companiei de film „Prim-Plan Studio” si povesteste despre dragostea unui copil pentru mama sa, dar si despre drama pe care o traieste, in timp ce aceasta e plecata la munca in Italia. Filmul distins cu Marele Premiu al Teleforumului Euroasiatic de la Moscova a fost proiectat in Parlamentul European si a cules aplauze in mai multe capitale in cadrul turneului sau european.

Societatea Europeana pentru Educatie si Comunicare acorda Premiile Erasmus EuroMedia, din anul 1995, pentru a remarca si a promova excelenta in productii si programe media ce prezinta valorile europene in domenii precum societate, cultura, educatie si politica. In ultimii ani, aceasta, prin Premiul Erasmus EuroMedia, a devenit o institutie importanta in reteaua internationala din domeniul media, fiind recunoscuta si inalt apreciata de catre experti, candidati la decernare si castigatorii premiului.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *