Astăzi 17 Ianuarie 2019, Joi - Ultima actualizare la 16 Ianuarie 2019
Abonamente

Vedete 17 Septembrie 2010, ora 03:52    Din editia print

Artiştii, alături de Georgeta Voinovan

Marime Font
Imagini: 4

Pe 22 septembrie, la ora 19.00, în sala mare a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău va avea loc spectacolul „Alături de tine”, un concert de binefacere în susţinerea interpretei şi compozitoarei Georgeta Voinovan.

Ideea de a organiza un asemenea spectacol aparţine unui grup de iniţiativă din care fac parte Aura, Nona Marian şi alte colege ale interpretei.
Amintim că, la începutul lunii august, Georgeta Voinovan a văzut moartea cu ochii în timp ce se întorcea de la o nuntă din Drochia, la care a cântat. Accidentul s-a produs lângă satul Ratuş, raionul Criuleni. Unul dintre cauciucurile autoturismului în care se afla vedeta a explodat, maşina derapând cu putere de pe şosea. Artista s-a ales cu o fractură la coloana vertebrală şi a fost internată în Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă din Chişinău.

Aura: „Are şase copii şi, ţintuită la pat, nu se va descurca”


„Când am vizitat-o la spital, medicii mi-au spus că ea va fi imobilizată mai bine de jumătate de an, ne povesteşte interpreta de muzică uşoară Aura. „Ştiind că are şase copii, dintre care doi gemeni de numai şapte luni, i-am propus să organizăm un concert de binefacere. Atunci, Georgeta n-a fost prea entuziasmată de această idee. Mai târziu, am mers acasă la ea împreună cu Nona Marian. Am văzut că-i este foarte greu, fiind ajutată doar de mama sa. Mi-am dat seama că are nevoie de ajutor financiar pentru recuperare fizică, pentru copiii mari, care fac facultatea, şi pentru cei care urmau să meargă la şcoală. M-am gândit că, de una singură, nu se va descurca şi am revenit la ideea de a organiza un concert de binefacere. I-am spus că sunt sigură că toţi colegii vor reacţiona la această iniţiativă. I-am mai zis că va fi un concert nu pentru a stoarce lacrimi, ci unul pe o notă pozitivă, majoră, fiindcă aşa ceva se poate întâmpla cu orişicine şi ar fi binevenit un sprijin. Am numit concertul „Alături de tine”. Chiar şi spotul publicitar l-am făcut mai liric, chemarea fiind: „Fii alături de noi!”. Am sensibilizat şi publicul să contribuie la această binefacere. Interpreţii au reacţionat prompt. Acum, mulţi ne sună şi ne întreabă de ce nu i-am anunţat şi pe ei, că vor veni neapărat. Aceasta m-a bucurat mult şi vă spun de ce. Noi, interpreţii, cântăm la foarte multe concerte de binefacere, uneori neştiind unde se duc banii. Acesta va fi primul concert de binefacere, la care interpreţii vor veni să susţină un coleg de-al nostru. Ne-au sprijinit în acest sens posturile de radio şi de televiziune, care ne-au acceptat gratis spotul publicitar. Şi administraţia Filarmonicii ne-a oferit sala gratis. În timpul concertului, vom face o legătură on-line cu Georgeta. Costul biletelor va fi mai mult simbolic - 100 de lei”.

În cadrul concertului vor evolua Ion Suruceanu, Nelly Ciobanu, Geta Burlacu, Vitalie Dani, Anişoara Puică, Constantin Moscovici, Nona Marian, Costy Burlacu, Corina Ţepeş şi alţii, formaţiile „Acord” şi „ProBahus”. În calitate de prezentatori se vor produce Andrei Porubin şi Sergiu Bezniţchi.

Nelly Ciobanu: „Şi a face un bine este o artă”

Interpreta Nelly Ciobanu ne-a spus că a acceptat cu plăcere să participe la acest concert. „Suntem artişti şi lumea nu ştie cât de greu ne poate fi uneori dincolo de cortină. Cred că trebuie să punem umărul ca s-o ajutăm acum pe Georgeta, pentru că nu în zadar se spune: bine faci, bine ajungi. Fireşte, mijloacele financiare care vor fi adunate în urma acestui concert nu vor fi suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile suportate de Georgeta. Tocmai de aceea, cred că ar fi cazul să se implice şi oamenii de afaceri, să urce pe scenă şi să facă un gest frumos pentru o artistă, care, deşi iese mai puţin în scenă, continuă să scrie muzică pentru alţii - de la copii până la maturi. Ne bucură faptul că Georgeta e destul de optimistă, chiar dacă acum îi este nespus de greu. Noi, artiştii, am făcut întotdeauna gesturi de binefacere şi de ce să nu fim acum alături de o colegă? A face un bine este o mare artă”.
Şi noi, ziariştii de la TIMPUL, suntem alături de Georgeta Voinovan. Îndemnăm toţi oamenii de bună-credinţă că pună umărul pentru a o ajuta în aceste clipe grele pentru ea. Le-am sugerat colegilor artistei să deschidă şi un cont special, ca toţi cei care doresc să poată fi alături de Georgeta Voinovan.
În prezent, cântăreaţa, imobilizată în ghips pentru a nu suprasolicita coloana, lucrează la un „Abecedar”.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 23:13

 Facebook a anunţat că va lansa în Europa un sistem de verificare a reclamelor electorale care va intra în funcţiune în următoarele luni.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 22:59

 Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după fuziunea cu Bancpost, a transmis, la solicitarea Ziarului Financiar, prima reacţie, foarte critică, faţă de decizia guvernului a impozita suplimentar băncile.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 22:51

 Fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP, a declarat, miercuri seara, că Brexitul se amână, primul pas pentru rămânerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Uniunea Europeană fiind făcut.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 22:42

O întrebare dificilă pusă de un prieten din Chişinău. Primul răspuns care mi-a venit: nu ştiu, mai întreb. Şi am întrebat, răspunsul a fost: niciuna dintre cele două. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 22:38

 Liderii Uniunii Europene analizează posibilitatea amânării până în anul 2020 a termenului ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, în contextul în care Germania şi Franţa au exprimat disponibilitatea de a prelungi negocierile, după ce Camera...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 22:34

 Primarul Londrei, Sadiq Khan, un politician laburist, s-a declarat "profund dezamăgit" că Guvernul Theresa May nu a fost demis de Camera Comunelor şi cere organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 21:29

 Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) e aproape să dea o mare lovitură şi să-l coopteze ca antrenor pe Andre Agassi (48 de ani), legendarul jucător recomandat de Darren Cahill, cel care a lucrat cu el în perioada de glorie a americanului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 21:25

 Camera Comunelor a respins la limită, miercuri seară, moţiunea de cenzură depusă de opoziţia laburistă la adresa Guvernului Theresa May, care rămâne astfel în funcţie şi încearcă să găsească soluţii pentru depăşirea impasului în procedura Brexit.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 21:21

 Transportul de mărfuri pe calea ferată în Uniunea Europeană a crescut în 2017 cu 13 miliarde tonă-kilometru (tkm), ajungând la 416 miliarde tkm, iar Polonia, Ungaria, Lituania şi România au raportat cele mai mari creşteri,arată datele publicate miercuri de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 20:54

 Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, vine mâine, 17 ianuarie, în Republica Moldova la invitaţia Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 19:42

 Fostul judecător la Curtea Constituţională Nicolae Osmochescu a oferit un interviu postului de Radio Europa Liberă în care a comentat cazul agentului de patrulare care a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer găgăuz.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 19:06

Binomul PAS-DA a fost prins cu minciuna. Unul dintre candidații blocului format de Maia Sandu și Andrei Năstase au acuzat guvernarea că ar fi pus la cale un atac asupra unui colector de semnături, o femeie de 65 de ani, în raionul Străşeni. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 14:17

Conflictul dintre Ofițerul de Poliție Andrei Rotaru și un delicvent, care, pentru a nu fi sancționat, s-a prefăcut că nu înțelege ce i-a vorbit ofițerul în limba oficială a statului, a generat o serie de discuții total neașteptate. Nu cred că pe cineva a uimit reacția...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 12:13

Activista civică Nata Albot, emigrată în Canada, consideră că inspectorul de patrulare, Andrei Rotaru, care i-a spus unui șofer din Găgăuzia că nu este obligat să vorbească în limba rusă, ar fi procedat greșit. Mai mult, aceasta, la fel ca și bașcanul Găgăuziei, Irina...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 11:27

Ex-Preșdintele PL Mihai Ghimpu a scris o postare pe pagina sa pe FB, prin care informează că l-a acționat în justiție pe Andrei Nastase:  „În viața mea politică am trecut cu vederea peste mai multe manipulări, suspecții nefondate sau chiar minciuni sfruntate,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 11:15

 Potrivit datelor sondajului efectuat de „Levada – Ţentr”, 53% dintre cetăţenii Rusiei ar sprijini într-un fel sau altul demisia guvernului; 23% au declarat că ei sunt „pentru” demisia guvernului; alte 30% sunt „mai degrabă pentru” demisia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 10:05

O bună parte dintre vârstnicii cu venituri mai mici de 1589 de lei şi-au ridicat deja pensiile majorate cu 10 la sută. Mai mulţi bani au ajuns şi în buzunarele persoanelor cu dizabilități și militari.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 10:03

Traian Băsescu spune că "în mod cert" se va organiza un nou referendum în Marea Britanie pentru rămânerea în Uniunea Europeană, după ce parlamentariil britanici au respins acordul privind Brexit-ul negociat de premierul Theresa May cu Bruxelles.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 09:49

 Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a transmis marți, 15 ianuarie 2019, un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naționale, dată cu o profundă încărcătură simbolică pentru cultura și identitatea românilor, ziua de naştere a Poetului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 09:44

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, în seara zilei de ieri, la serata de creație a maestrului Eugen Doga, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 09:15

 După ce bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah s-a arătat ”profund indignată” de gestul poliţistului care a refuzat să vorbească în rusă cu şoferul din Găgăuzia, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a venit cu un comentariu în acest sens. 

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 16 Ianuarie 2019, ora: 08:22 de George Mârzencu

După ce regele Mihai a ordonat încetarea ostilităților pe frontul de răsărit, trupele române în retragere au fost atacate de sovietici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Ianuarie 2019, ora: 08:17

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019 s-a produs un caz „ieșit din comun” – un ofițer de patrulare din Cimişlia a oprit un locuitor al orașului Vulcăneşti, care a insistat ca polițistul să vorbească în rusă, la care ofițerul i-a spus că nu este obligat să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 16 Ianuarie 2019, ora: 00:35

De ce MOLDOVEANUL Dimitrie Cantemir spunea ca e ROMÂN?

De ce MOLDOVEANUL Dimitrie Cantemir spunea ca e ROMÂN?

"Hronicul vechimii a romano-moldo-vlahilor" este ultima operă a lui Dimitrie Cantemir, scrisă între anii 1719 și 1722 în care autorul explică de ce moldovenii sunt români...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)