Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 09:03
Abonamente

Vedete 17 Septembrie 2010, ora 03:52    Din editia print

Artiştii, alături de Georgeta Voinovan

Marime Font
Imagini: 4

Pe 22 septembrie, la ora 19.00, în sala mare a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din Chişinău va avea loc spectacolul „Alături de tine”, un concert de binefacere în susţinerea interpretei şi compozitoarei Georgeta Voinovan.

Ideea de a organiza un asemenea spectacol aparţine unui grup de iniţiativă din care fac parte Aura, Nona Marian şi alte colege ale interpretei.
Amintim că, la începutul lunii august, Georgeta Voinovan a văzut moartea cu ochii în timp ce se întorcea de la o nuntă din Drochia, la care a cântat. Accidentul s-a produs lângă satul Ratuş, raionul Criuleni. Unul dintre cauciucurile autoturismului în care se afla vedeta a explodat, maşina derapând cu putere de pe şosea. Artista s-a ales cu o fractură la coloana vertebrală şi a fost internată în Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă din Chişinău.

Aura: „Are şase copii şi, ţintuită la pat, nu se va descurca”„Când am vizitat-o la spital, medicii mi-au spus că ea va fi imobilizată mai bine de jumătate de an, ne povesteşte interpreta de muzică uşoară Aura. „Ştiind că are şase copii, dintre care doi gemeni de numai şapte luni, i-am propus să organizăm un concert de binefacere. Atunci, Georgeta n-a fost prea entuziasmată de această idee. Mai târziu, am mers acasă la ea împreună cu Nona Marian. Am văzut că-i este foarte greu, fiind ajutată doar de mama sa. Mi-am dat seama că are nevoie de ajutor financiar pentru recuperare fizică, pentru copiii mari, care fac facultatea, şi pentru cei care urmau să meargă la şcoală. M-am gândit că, de una singură, nu se va descurca şi am revenit la ideea de a organiza un concert de binefacere. I-am spus că sunt sigură că toţi colegii vor reacţiona la această iniţiativă. I-am mai zis că va fi un concert nu pentru a stoarce lacrimi, ci unul pe o notă pozitivă, majoră, fiindcă aşa ceva se poate întâmpla cu orişicine şi ar fi binevenit un sprijin. Am numit concertul „Alături de tine”. Chiar şi spotul publicitar l-am făcut mai liric, chemarea fiind: „Fii alături de noi!”. Am sensibilizat şi publicul să contribuie la această binefacere. Interpreţii au reacţionat prompt. Acum, mulţi ne sună şi ne întreabă de ce nu i-am anunţat şi pe ei, că vor veni neapărat. Aceasta m-a bucurat mult şi vă spun de ce. Noi, interpreţii, cântăm la foarte multe concerte de binefacere, uneori neştiind unde se duc banii. Acesta va fi primul concert de binefacere, la care interpreţii vor veni să susţină un coleg de-al nostru. Ne-au sprijinit în acest sens posturile de radio şi de televiziune, care ne-au acceptat gratis spotul publicitar. Şi administraţia Filarmonicii ne-a oferit sala gratis. În timpul concertului, vom face o legătură on-line cu Georgeta. Costul biletelor va fi mai mult simbolic - 100 de lei”.

În cadrul concertului vor evolua Ion Suruceanu, Nelly Ciobanu, Geta Burlacu, Vitalie Dani, Anişoara Puică, Constantin Moscovici, Nona Marian, Costy Burlacu, Corina Ţepeş şi alţii, formaţiile „Acord” şi „ProBahus”. În calitate de prezentatori se vor produce Andrei Porubin şi Sergiu Bezniţchi.

Nelly Ciobanu: „Şi a face un bine este o artă”

Interpreta Nelly Ciobanu ne-a spus că a acceptat cu plăcere să participe la acest concert. „Suntem artişti şi lumea nu ştie cât de greu ne poate fi uneori dincolo de cortină. Cred că trebuie să punem umărul ca s-o ajutăm acum pe Georgeta, pentru că nu în zadar se spune: bine faci, bine ajungi. Fireşte, mijloacele financiare care vor fi adunate în urma acestui concert nu vor fi suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile suportate de Georgeta. Tocmai de aceea, cred că ar fi cazul să se implice şi oamenii de afaceri, să urce pe scenă şi să facă un gest frumos pentru o artistă, care, deşi iese mai puţin în scenă, continuă să scrie muzică pentru alţii - de la copii până la maturi. Ne bucură faptul că Georgeta e destul de optimistă, chiar dacă acum îi este nespus de greu. Noi, artiştii, am făcut întotdeauna gesturi de binefacere şi de ce să nu fim acum alături de o colegă? A face un bine este o mare artă”.
Şi noi, ziariştii de la TIMPUL, suntem alături de Georgeta Voinovan. Îndemnăm toţi oamenii de bună-credinţă că pună umărul pentru a o ajuta în aceste clipe grele pentru ea. Le-am sugerat colegilor artistei să deschidă şi un cont special, ca toţi cei care doresc să poată fi alături de Georgeta Voinovan.
În prezent, cântăreaţa, imobilizată în ghips pentru a nu suprasolicita coloana, lucrează la un „Abecedar”.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md