Actualitate

Aşa faci cele mai bune gogonele pentru iarnă

INGREDIENTE:
Gogonele – cât încap într-un borcan de 3 litri
Rădăcină de hrean;
Usturoi – 3 căței
Pătrunjel, mărar;
Acid acetic (oţet) – 1 linguriță
Sare – 2 linguri
Zahăr – 3 linguri

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați gogonele şi tăiați-le în jumătate, dar nu până la capăt.

2. Daţi rădăcina de hrean prin maşina de tocat. Zdrobiţi usturoiul. Tăiaţi mărunt pătrunjelul şi mărarul. Amestecaţi ingredientele.

3. Umpleți roşiile cu amestecul obținut.

4. La fundul borcanului puneţi sarea, zahărul, apoi gogonelele umplute. Turnaţi peste ele apă clocotită.

5. Puneți borcanele într-un vas cu apă. La fund aşterneţi un prosop. Sterilizaţi borcanele, 30 de minute din momentul când apa în vas a dat în clocot.

6. Înainte de a închide ermetic borcanul cu capac, turnați oțetul. Înfiletați capacul şi răciți borcanul sub plapumă, cu gura în jos.

7. Se păstrează la loc răcoros.

POFTĂ BUNĂ!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *