Actualitate

Aşa-zisul ministru al economiei de la Tiraspol: Noul contract de livrare a energiei cu Chişinăul a salvat economia regiunii de la catastrofă

„37% din totalul de export pentru anul 2015 reprezintă exportul de energie în Republica Moldova. Dacă nu am fi reuşit să semnăm contractul pentru anul 2016, aceasta ar fi fost o catastrofă pentru economia transnistreană, care, împreună cu imposibilitatea de a păstra accesul liber pe piaţa UE ar fi însemnat prăbuşirea economiei”, a spus Boltruşko, citat în presa de la Tiraspol.

La începutul anului curent Ucraina a anunţat că este gata să reia exportul de energie electrică în mai multe state, după ce a stopat exportul în 2014. „Plecarea de pe piaţa energetică moldovenească risca să ducă la pierderea a 50-70% din veniturile bugetare. Ca să nu se admită aşa ceva, furnizorii transnistreni au fost nevoiţi să propună o ofertă mai convenabilă decât a ucrainenilor. Astfel, comparativ cu anul trecut, preţul s-a redus aproape cu 30%”, a specificat Dmitrii Boltruşko.

Aşa-zisul minister al economiei menţionează că noul contract va permite menţinerea situaţiei economice din regiunea transnistreană la un nivel minim. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *