Astăzi 21 Iunie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:42
Abonamente

Actualitate 18 Ianuarie 2018, ora 14:32

Șase puncte de trecere a frontierei din sudul țării nu sunt funcționale

Marime Font

a

 
 
 

Actualizare (13.50): Și-a sistat activitatea punctul de trecere Basarabeasca-Vinogradovka. Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, șase puncte de trecere din partea de sud a țării nu sunt funcționale din cauza sulurilor de zăpadă, în special pe partea ucraineană.

Actualizare (13.00): Din cauza înzăpezirii traseului Leușeni-Chișinău, până la curățirea acestuia este impusă restricție de circulație pentru vehiculele de mare tonaj.

Actualizare (11.30): Și punctul de trecere Cișmichioi-Dolinscoe și-a sistat activitatea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.Actualizare (11.00): Poliția de Frontieră anunță că restricții de circulație au apărut și prin postul vamal „Săiți”, motivul fiind traseul înzăpezit pe teritoriul Ucrainei.

Actualizare (10.45): Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au determinat întreruperea curentului electric pe partea ucraineană, mai multe puncte de trecere din sudul țării și-au sistat activitatea. Este vorba de punctele: Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț; Ceadîr-lunga-Novîie-Traianî; Mirnoe-Tabaki; Etulia - Nagornoe.

Și-a reluat activitatea PTF Giurgiuleni-Reni.

---
Din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, de la ora 06.30, două puncte de trecere a frontierei, Giurgiulești-Reni și Ceadâr-Lunga – Maloiaroslaveț, și-au sistat activitatea, anunță Politia de Frontieră.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că pe traseul R-38, în apropiere de localitatea Moscovei, un camion a fost oprit din drum, iar pe traseul R-34, în apropiere de Giurgiulești, au fost stopate șapte autocamioane.

Solicitată de IPN, Diana Ţuţu, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a spus că decizia de a stopa autocamioanele s-a luat pentru a evita riscul blocării acestora în nămeți, în condițiile în care ninge abundent.

Pe parcursul nopții, salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport. La Telenești, în apropiere de localitatea Mândrești, pompierii au deblocat din zăpadă patru autoturisme și un autocamion ce transporta combustibil.

Oamenii sunt îndemnați să apeleze numărul 901 în situații de risc. Au fost create trei celule de criză: la Bălți, Cahul și Chișinău. Acestea au menirea să monitorizeze situația pe traseele și în localitățile din țară și să decidă intervențiile.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 21 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Totul se poate împărtăși

Igor Dodon ne face în continuare de rușine cu medaliile aruncate cui se nimerește (dinspre Est), cu fotografii total deplasate pentru un președinte, cu comentarii agramate în rețelele de socializare.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Păcate mari și mici

Am vorbit despre păcate veniale, de moarte, strigătoare la cer, capitale - despre toate posibilele clasificări ale lor, însă există o clasificare, din punctul meu de vedere, mai importantă decât toate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Simona Halep, un model pentru românii de pretutindeni

Inițial, tentația redactării titlului ar fi făcut ca acesta să apară sub forma: Simona Halep, un model pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, însă nu ar fi fost suficient de relevant pentru mesajul acestui editorial, căci așa cum, probabil, e ușor de dedus, Halep este un model pentru...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Iunie 2018, de Constantin Tănase

De câte ori ascult Imnul de Stat, mi se face rușine

(Cuvântarea președintelui N. Timofti pe care (nu) știm cine i-a interzis să o rostească la Televiziune. Am intrat în posesia textului alocuțiunii președintelui R. Moldova, N. Timofti, pe care urma să o rostească la televiziune săptămâna viitoare, între 29 aprilie și 2 mai)

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Sport pentru trup sau sport pentru minte

Obișnuim să spunem că lectura este sportul minții. Din această sintagmă înțelegem că sportul e un lucru bun, sănătos, recomandabil. Care sunt însă părerile noastre despre sportul de performanță?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de George Simion

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mare panică, mare, pe scena politică din Republica Moldova. Nu cumva să se întâmple ceva și să se trezească peste noapte fără graniță la Prut.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Cum arătăm din afară

A trecut și duminica în care Chișinăul și-a susținut direcția aleasă deja de mulți ani. Evident că m-am bucurat. Atâta vreme cât rămânem în vest, mai sunt speranțe. Când și Chișinăul, în care locuiește o treime din populația țării, va ceda propagandei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Constantin Tănase

Ce fel de școală vor rușii din Moldova

În contextul ultimelor evoluții politice de la Moscova minoritatea rusă din Moldova devine tot mai agresivă, având, de altfel, toate șansele să redevină ceea ce a fost: un frate mai mare, arogant și privilegiat, o castă elitară cu apucături șovine, neintegrată cultural și lingvistic în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Alegerile de la Chișinău și statul captiv

Am citit câteva articole scrise în presa moldovenească, în care se vehicula ideea că victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria Chișinăului este o dovadă certă a faptului că R. Moldova nu este un stat captiv. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Dan Nicu

Socialiștii au pierdut încă o dată Capitala

La prima vedere, ceea ce s-a întâmplat duminică, 3 iunie, la Chişinău, pare a fi o victorie a forţelor proeuropene în faţa celor proruse.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Un bun creștin

De-a lungul anilor am scris despre dogme, morală, spiritualitate, patristică, evanghelii, liturgică - despre câte ar trebui, în primul rând, să cunoască un creștin. Aproape că am putea spune că am făcut rezumate ale anilor de studiu în facultate.

() Citeşte tot articolul


 

 


Cele mai citite articole Timpul.md