Astăzi 23 Februarie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 14:32
Abonamente

Actualitate 18 Ianuarie 2018, ora 14:32

Șase puncte de trecere a frontierei din sudul țării nu sunt funcționale

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualizare (13.50): Și-a sistat activitatea punctul de trecere Basarabeasca-Vinogradovka. Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, șase puncte de trecere din partea de sud a țării nu sunt funcționale din cauza sulurilor de zăpadă, în special pe partea ucraineană.

Actualizare (13.00): Din cauza înzăpezirii traseului Leușeni-Chișinău, până la curățirea acestuia este impusă restricție de circulație pentru vehiculele de mare tonaj.

Actualizare (11.30): Și punctul de trecere Cișmichioi-Dolinscoe și-a sistat activitatea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.Actualizare (11.00): Poliția de Frontieră anunță că restricții de circulație au apărut și prin postul vamal „Săiți”, motivul fiind traseul înzăpezit pe teritoriul Ucrainei.

Actualizare (10.45): Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au determinat întreruperea curentului electric pe partea ucraineană, mai multe puncte de trecere din sudul țării și-au sistat activitatea. Este vorba de punctele: Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț; Ceadîr-lunga-Novîie-Traianî; Mirnoe-Tabaki; Etulia - Nagornoe.

Și-a reluat activitatea PTF Giurgiuleni-Reni.

---
Din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, de la ora 06.30, două puncte de trecere a frontierei, Giurgiulești-Reni și Ceadâr-Lunga – Maloiaroslaveț, și-au sistat activitatea, anunță Politia de Frontieră.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că pe traseul R-38, în apropiere de localitatea Moscovei, un camion a fost oprit din drum, iar pe traseul R-34, în apropiere de Giurgiulești, au fost stopate șapte autocamioane.

Solicitată de IPN, Diana Ţuţu, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a spus că decizia de a stopa autocamioanele s-a luat pentru a evita riscul blocării acestora în nămeți, în condițiile în care ninge abundent.

Pe parcursul nopții, salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport. La Telenești, în apropiere de localitatea Mândrești, pompierii au deblocat din zăpadă patru autoturisme și un autocamion ce transporta combustibil.

Oamenii sunt îndemnați să apeleze numărul 901 în situații de risc. Au fost create trei celule de criză: la Bălți, Cahul și Chișinău. Acestea au menirea să monitorizeze situația pe traseele și în localitățile din țară și să decidă intervențiile.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Februarie 2018, ora: 11:25

ULTIMA ORĂ: ANRE propune micșorarea tarifului pentru gazele naturale. Iată cu cât vom plăti mai puțin

ULTIMA ORĂ: ANRE propune micșorarea tarifului pentru gazele naturale. Iată cu cât vom plăti mai puțin Din editia print

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică propune micșorarea cu 20,3% a tarifelor la gazele naturale pentru anul 2018.  

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md