Ultima oră

Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova salută decizia CC

Iată integral comunicatul transmis Gazetei de Sud de Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova:

"Limba, istoria și pământul sunt trei piloni care stau la baza formării unei națiuni.

Limba pe care o vorbim este cartea de vizită a țării, este o moștenire lăsată din străbuni alături de tradiții și obiceiuri.
De-a lungul timpului, istoria ne-a demonstrat nu numai o dată că trecutul se poate repeta.

Astfel, în data de 5 decembrie 2013 Curtea Constituțională a Republicii Moldova a pronunţat hotărârea privind interpretarea Articolului 13 (aliniatul 1) din Constituţie în coraport cu Preambulul Constituţiei şi cu Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova, astfel Curtea a conferit statutut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, adoptată pe 27 august 1991, confirmând astfel că limba oficială a Republicii Moldova este limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine, precum este formulat în Articolul 13 din Constituţia Republicii Moldova.

Aceasta este ziua în care am făcut primul pas spre redobândirea identității naționale, despre această dată se va vorbi la lecțiile de istorie iar decizia Curții Constituționale va fi menționată ca eveniment istoric.

Acum nu mai există loc pentru îndoieli, polemici sau dezbateri interminabile privind limba de stat. Acum limba română este la ea acasă iar cuvântul românesc este pus la loc de cinste, cert este că adevărul poate fi ascuns de ochii lumii dar niciodată nu poate fi negat. După ani de pereclinări și dispute, poporul nostru a reușit să mărturisească acest adevăr istoric.

Această decizie istorică pentru țara noastră este un tribut adus celor care au trăit și au luptat pentru trezirea conștiinței naționale, pentru reântregirea neamului românesc: Doina și Ion Aldea-Teodorovici, Adrian Păunescu, Grigore Vieru, Dumitru Matcovski, străbunilor noștri care au murit cu această aspirație inestimabilă.

Asociația Studenților Basarabeni din Craiova salută decizia Curții Constituționale din Republica Moldova și felicită conducerea țării noastre pentru acest pas important (după parafarea Acordului de la Vilnius), pentru că au scris o nouă filă în istoria neamului.
Noi, studenții basarabeni din Craiova, ne exprimăm sentimentul de fericire alături de concetățenii noștri și ne bucurăm asemeni lor pentru această realizare.

Anul acesta a fost anul marilor schimbări, al deciziilor importante, este perioada în care neamul nostru a demonstrat că avem puterea de a merge mai departe, putem crea un viitor prosper la noi acasă.

Uniți pentru un viitor mai bun!"

Sursa: gds.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *