MUSCA la Ararat

Asta-i alta gsca

Eu sunt medic pensionar si, uneori, merg la bolnavi acasa, daca ma cheama. Ieri, am fost la Feghea Arapu (asa-i spun in sat) sa-i fac o injectie. Intre timp, mi-a povestit urmatoarele:
Deunazi, m-a luat Salvarea cu scurgeri de sange la spitalul din Donduseni. In timpul consultatiei, mi-au spus ca am pierdut mult sange si am nevoie de donatori.

Le-am dat cuvantul ca indata ii dau de stire sotiei Nina si ea o sa-mi aduca numaidecat. Am telefonat sotiei si-i spun sa ia pensia mea – o mie de lei – si sa se duca la Donduseni sa-i schimbe la banca in dolari, dupa care sa mi-i aduca imediat la spital. A venit Nina, am luat dolarii, m-am dus la medic si-l intreb: cat trebuie? Medicul imi zice ca nu de dolari e vorba, ci de donatori, care dau sange. „Domnule doctor, trebuia sa-mi spuneti clar de la bun inceput…”. Nina a luat 100 de lei batuti si i-a pus pe masa doctorului, care a refuzat si ne-a spus ca nu ia mita. Sotia a insistat, spunand ca nu-i vorba de mita, ci de multumita. „Asta-i alta gasca!”, s-a bucurat medicul. Buna mea femeie mai luase de acasa si un gansac in desaga. L-a scos si i-a spus: „Domnu’ doctor, la gasca-i bun si un gansac…”.
Dupa externare, Feghea Arapu spunea oamenilor ca a avut noroc de sotia sa, care i-a adus… dolari grupa intaia pozitiva.

Gheorghe Belencu,
Tarnova, Donduseni

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *