Astăzi este sărbătorită Ziua Familiei

publicat în Actualitate pe 15 Mai 2018, 10:51

Astăzi pe întreg mapamondul este sărbătorită și slăvită Familia.

Aceasta este sărbătorită pe întreaga planetă, începînd cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”.

Familiile sînt "nucleul de bază" a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sînt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sînt atît de agitate, încît Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.
Familia se află în centrul vieţii sociale, asigură bunăstarea membrilor ei, educînd şi socializînd copii şi tinerii şi îngrijindu-i deopotrivă pe cei mici şi pe cei vîrstnici, şi asigură şi bunăstarea societăţii în ansamblu.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament cînd sînt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Sursa: noi.md