Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”laChişinău sprijină organizarea unei expoziţii personale a artistului plastic român Gabriela Culic în cadrul Bienalei Internaţionale de Pictură de la Chişinău, ediţia 2017. Evenimentul este organizat de Muzeul Naţional de Artă al Republicii Moldova în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova şi Centrul de Artă „Amprente”.
Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 19 mai 2017, ora 16.00, la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău.
Gabriela Culic este licentiată a Universitatii Naţionale de Arte Bucureşti, secţia Pictură/ prof. Tudor Nicolau şi Teodor Moraru.
Artista a avut, de-a lungul timpului, o serie de expoziţii personale: 2004 - Căminul Artei, Bucureşti, 2007 - Galeria Artis/ Teatrul Naţional Bucureşti, 2008 - Galeria Ana, 2009 - Apollo, „Efemeride”, Bucuresti, 2011 - Galateca/ Biblioteca Centrala Universitara, curator Alexandra Titu, 2010 - Palatul Cantacuzino, 2011 - Veroniki Art Gallery/ Fundaţia Europeană Drăgan, curator Alexandra Titu, 2013 - Alchemia, „Singuri Împreună”, 2015 - European Art Gallery, „Breath”, curator Radu Boroianu. A participat, de asemenea, la numeroase expoziţii de grup, dintre care menţionăm: 2012 - ICR Paris, Briare, Saint-Cyr-sur-Loire/ Franta, Bruxelles, 2013 - „Global Arts Projects”, New York, 2014 - La Rochelle Cité Internationale des Arts din Paris, Tour, Orleans, Poitier/ Franta Bratislava/ Slovacia, 2014 - ICR Bucuresti, Fundatia Lowendal, Palatul Cantacuzino, Palatul Parlamentului, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul de Arta Comparata, Sangeorz Bai/ Bistrita, Muzeul Ţăranului Român, 2014 - Galeria Pavillon Charles X, Saint-Cyr-sur-Loire/ Franţa, Sala de expoziţii a Teatrului De Nieuwe Regentes din Haga, Ambasada României în Olanda, 2015 - Bienala Internationala de Pictură Chişinău 2015, Trofeul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei Artmuseum ş.a.
Gabriela Culic a editat două albume: 2010 - albumul de artă „Efemeride”, ediţie îngrijită de Adrian Silvan Ionescu şi 2015 - albumul de artă „Breath”, ediţie îngrijită de Radu Boroianu.
Artista a fost distinsă cu premii acordate de Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi Fundaţia Culturală „Mihai Eminescu”.
radiochisinau.md
|
Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...
( ) Citeşte tot articolulAceasta a plecată de acasă în data de 23 februarie, în jurul orei 08:30, iar de atunci este de negăsit.
( ) Citeşte tot articolulO oaie rătăcită numită Baarack, care a fost salvată dintr-o pădure din Australia, cântărea atât de mult din cauza lânii încât animalul abia mai putea vedea, potrivit news.ro.
( ) Citeşte tot articolulGuvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-Covid Republicii Moldova. Aceasta este prima tranșă din totalul de 200.000 de doze care vor fi trimise statului vecin, a anunţat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.
( ) Citeşte tot articolulNoi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră...
( ) Citeşte tot articolulPăstrează zaţul de cafea. Din ibric, expresor sau filtru, zaţul are întrebuinţări care mai de care mai interesante şi neaşteptate.
( ) Citeşte tot articolulDe-a lungul timpului, alimentele procesate au căpătat o reputație proastă, fiind considerate sabotori ai dietei, responsabile de apariția de obezității, a hipertensiunii sau a diabetului zaharat de tip 2. Dar, alimentele procesate nu sunt reprezentate doar de pizza congelată, de chipsuri...
( ) Citeşte tot articolulCel mai des suferă de boli copiii care au părinţi aflaţi în dificultate, arată datele studiului naţional privind situaţia copiilor aflaţi în dificultate şi a copiilor ai căror părinţi sînt plecaţi peste hotare.
( ) Citeşte tot articolulOul este considerat produsul vedetă din fiecare bucătărie, mai ales datorită proprietățiilor sale, dar și pentru faptul că se poate găti în diverse modalități. Este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale, astfel că este un aliment miraculos, ce...
( ) Citeşte tot articolulPârjoala este un fel de mâncare românesc, preparat mai ales în Moldova, din carne tocată, în general de porc sau în amestec cu oaie, vită sau pasăre, amestecată cu ouă, produse de panificație sau morărit (pâine uscată, pesmet sau făină...
( ) Citeşte tot articolul