IT&C

Astăzi îşi deschide „porţile” incubatorul de startup-uri – „Simpals Garage”!

Bill Gates declara undeva odată că nu se teme de concurenţii săi, ci de tinerii talentați care au idei geniale şi pe care le dezvoltă în garaj. Compania Simpals anunţă lansarea primului incubator de startup-uri – Simpals Garage. Misiunea Simpals Garage este de a înlătura barierele ce împiedică echipele talentate şi ambiţionase să transforme o idee într-o afacere de succes.

„Domeniul IT este unul dintre cele mai dinamice sectoare de pe piaţa autohtonă. Mai mult, tehnologiile informaţionale devin la scară mondială locomotiva economiei naţionale. Pe piaţa IT activează la moment mulţi tineri talentaţi care au un potenţial mare şi idei sau proecte originale. Scopul Simpals Garage este de a crea o platformă pentru realizarea la un nivel înalt a proiectelor de afaceri precum şi autorealizarea și afirmarea profesională a tinerilor specialişti, aici, în Republica Moldova. Am numit proiectul nostru Simpals Garage pentru că aici startup-erii vor putea să-şi „şlefuiască” abilităţile lor profesionale şi să acumuleze experienţă în lansarea şi administrarea unei afaceri în acest domeniu, inclusiv să devină proprietari ai propriului business, contribuind astfel la dezvoltarea întregului sector IT din Republica Moldova ”, a menţionat Dmitrii Voloşin, iniţiatorul şi autorul proiectului Simpals Garage. 

Pentru a participa la proiect, echipele de startup-eri trebuie să posteze pe site-ul proiectului, cererea cu descrierea proiectului. O dată la 10 zile Simpals Garage va organiza un Crash Test, în care echipele îşi vor apăra proiectul în faţa mentorilor. Aşteptăm proiecte în următoarele direcţii: tehnologii de căutare, servicii de geolocaţie, , aplicaţii pentru telefoane mobile, aplicaţii sociale, e-Commerce, SaaS, realitate augmentată. Echipa care va susține testul, va purcede la realizarea proiectului în oficiul Simpals Garage.

Startup-ul echipei beneficiază de finanţare in suma de până la 40 000 dolari, utilaj necesar, asistenţă în elaborare, lansarea şi promovarea proiectului. În acest scop, startup-erii vor fi ajutaţi de mentori: Vitalie Eşanu, Dorel Samoilă, Roman Ştirbu, Andrei Şuleanschii, Dmitrii Voloşin, Serghei Lobastov ș.a. Mentorii menționați se bucură de o repuatație ireproșabilă și au lansat multe proiecte în domeniul IT. Ei vor ghida activitatea startup-erilor în direcţia corectă.

Alexei Ciobanu, directorul executiv al proiectului Simpals Garage: „Plecând din Simpals Garage, echipa are deja un produs competitiv cu o schemă testată privind obţinerea profitului, care va fi de interes pentru investitorii strategici. Investiţiile vor asigura creşterea şi ascensiunea proiectului la un alt nivel. Incubatorul de startup-uri este atractiv pentru investitori deoarece aici vor fi prezentate și dezvoltate proiecte de perspectivă, elaborate corect şi funcționale (viabile).

Compania Simpals, care este iniţiatorul proiectului Simpals Garage, şi-a început activitatea în anul 2002. La acest moment, Simpals ocupă o  poziţie de lider recunoscut în MoldNet. Companiei îi aparţin portalurile cu cea mai mare audiență din Moldnet – 999.md, Forum.md, Drive.md, Play.md, Point.md, care sunt vizitate de peste 1.000.000 de utilizatori lunar Simpals nu este doar pioner în acest domeniu, ci şi Trendsetter în publicitate on-line, în producţie audiovizuală şi de animaţie din Moldova.

Cel mai lung drum începe cu primul pas. Simpals Garage – primul pas în direcţia succesului. Noi cunoaştem cum să dăm viaţă ideilor Dvs. pentru că istoria companiei Simpals tot a început cu o idee într-un garaj din sectorul Buiucani a capitalei.

Ce este Startup (din eng. A lansa)? – companie recent creată ce îşi construieşte business-ul pe baza tehnologiilor inovative, companie care are resurse limitate şi fie abia se lansează fie încă nu s-a afirmat pe piaţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *