Cultură

Astazi, la Chisinau: Salonul International de Carte pentru Copii si Tineret

In perioada 1-4 aprilie 2009, la MOLDEXPO, Pavilionul 3, se va desfasura Salonul International de Carte pentru Copii si Tineret, editia a XIII-a. Inaugurarea evenimentului va avea loc astazi, cu incepere de la ora 10.00, la manifestare urmand sa participe si spicherul Marian Lupu.

La editia din anul curent vor fi prezente mai multe edituri din R. Moldova, Romania, Franta, Germania, SUA si din alte tari. Pe langa expozitii si lansari de carte, vor avea loc conferinte, simpozioane, ateliere de creatie, precum si un forum al copiilor, la care vor fi desemnati laureatii concursului „Carti manuscrise”. In ultima zi – sambata, 4 aprilie -, vor fi acordate premiile Salonului. De asemenea, fiecare copil-vizitator va primi in dar cartea-surpriza – „Sfredelus” de Aureliu Busuioc, detinator al Premiului „Cartea Anului” la editia precedenta a Salonului.

Organizatorii evenimentului sunt Sectia Nationala a Consiliului International al Cartii pentru Copii si Tineret (IBBY), Ministerul Culturii si Turismului, Ministerul Educatiei si Tineretului, Biblioteca Nationala pentru copii „Ion Creanga”, Comisia Nationala a RM pentru UNESCO, primaria Chisinau, Uniunile Scriitorilor, Artistilor Plastici, a Editorilor din Moldova, Centrul International de Expozitii MOLDEXPO, Asociatia Bibliotecarilor si Societatea de distributie a cartii PRO-NOI.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *