Cultură

Astăzi va avea loc prima semifinală a etapei naţionale Eurovision 2016

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc astăzi la postul de televiziune Moldova 1, şeful Departamentului Producţie Leonid Melnic a anunţat că din fiecare semifinală vor accede în etapa finală opt concurenți. Șapte vor trece în finală în urma rezultatului votului juriului și al spectatorilor, 50 la 50, iar al optulea va fi salvat de public în show-ul de după Eurovision.

„Imediat după concert va avea loc un talk-show, iar pe parcursul acestuia publicul va vota favoritul pentru finală. Prima semifinală va fi deschisă de Doiniţa Gherman cu piesa „Irresistible”, iar cea de-a doua – de Rodica şi Ivan Akulov cu piesa „Stop lying””, a menționat Leonid Melnic.

Potrivit sursei citate, la preselecţie au participat 48 de interpreţi, dintre care juriul a ales 24. În cadrul celor două semifinale vor evolua cîte 12 concurenţi.

În acest an s-au îmbunătăţit condiţiile tehnice ale concursului. Astfel, scena are o suprafaţă de 140 de metri pătraţi.

Etapa naţională a concursului este organizată de către IPNA Compania „Teleradio-Moldova” pentru al 12-lea an consecutiv. Prin intermediul paginilor de pe Facebook şi Twitter, vizitatorii vor putea afla informaţii de ultimă oră despre concurs şi participanţi, vor avea posibilitate să plaseze comentarii, să adreseze întrebări şi să lanseze teme de discuţii.

Cea de a 61-a ediţie a Concursului "Eurovision" va avea loc între 10 şi 14 mai la Stockholm, Suedia. Reprezentantul ţării noastre va evolua pe 10 mai. Republica Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an ţara noastră a înregistrat cel mai bun rezultat – formaţia "Zdob şi Zdub" s-a plasat pe locul şase. În anul trecut R. Moldova a fost reprezentată de Eduard Romanyuta din Ucraina, care s-a clasat pe poziţia a 11-ea. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *