ROMÂNIA

Asul mondial din snooker a fost suspendat

Această decizie este urmare a publicării de către News of the World a unui material video în care Higgins şi managerul său acceptă circa 300.000 de euro pentru a pierde partide la patru competiţii prevăzute în acest an. Acest material a fost filmat cu o cameră ascunsă într-un hotel din Kiev.

Managerul lui Higgins, Pat Mooney, a renunţat şi la funcţiile deţinute în cadrul conducerii WPBSA.

Dezvăluirile din News of the World intervin în prima zi a finalei Campionatului Mondial, disputat la Sheffield. Higgins, în vârstă de 34 de ani, a fost eliminat în turul doi de veteranul Steve Davis.

Dialog între Higgins şi Pat Mooney:

Mooney: Faci o singură greşeală…
Higgins: Nici nu trebuie să fie o greşeală…
Reporter: Trebuie să fii sigur. Dacă ne spui că pierzi frameul trei, trebuie să fie aşa.
Higgins: Da, frameul trei îl voi pierde, sigur, da.
Reporter: Ok, şi dacă vei fi pe val cu un break bun? Care e factorul de risc?
Higgins: Nu e nici un risc, se poate rata

Mooney este citat, apoi, în ziar: "Nu aveţi idee ce presiuni au fost la Kiev. Nu le pot comenta. Ne-am temut real pentru siguranţa noastră".

Higgins spune că sigur poate afecta desfăşurarea unui frame. Multe case de pariuri oferă posibilitatea de a paria pe un singur frame în snooker.

În pofida acestor acuzaţii, nu se face nicio precizare în legătură cu vreo altă încercare de corupere a lui Higgins de-a lungul carierei sale.

În vărstă de 34 de ani, John Higgins este numărul unu în snooker-ul mondial, acesta castigand nu mai puţin de 21 de titluri de-a lungul participăriilor sale la toate competiţiile din acest sport.

Sursa: Adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *