Internațional

ATAC armat la Chattanooga: Patru militari, ucişi. Mai multe persoane, rănite / Atacatorul, împuşcat mortal de autorităţi – FOTO

Potrivit BBC, autorul atacaului a fost identificat ca fiind Mohammad Youssuf Abdulazeez, un tânăr de 24 de ani născut în Orientul Mijlociu, care locuia de câţiva ani în SUA şi despre care autorităţile americane nu au oferit foarte multe informaţii.

FBI a confirmat identitatea atacatorului, într-un comunicat de presă, precizând însă că ar fi prematur să se speculeze pe marginea motivelor care l-au determinat pe tânăr să recurgă la aceste fapte.

Se pare că Youssuf Abdulazeez ar fi fost arestat în cursul acestui an pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Un oficial a declarat că nu există indicii potrivit cărora Abdulazeez ar fi fost supravegheat de autorităţi înaintea atacului.

Atacatorul a oprit maşina şi a tras zeci de focuri de armă la un centru de recrutare al armatei, după care a mers la un centru de antrenament al Forţelor navale şi al Corpului Puşcaşilor Marini, situat la 11 kilometri distanţă, unde a ucis patru puşcaşi marini. Atacurile au durat în total aproximativ o jumătate de oră.

Pe lângă cei patru puşcaşi marini ucişi, alte trei persoane au fost rănite – un marinar care se află în stare gravă, un puşcaş marin rănit la picior şi un poliţist împuşcat în gleznă.

Agentul FBI Ed Reinhold a precizat că Abdulazeez avea "numeroase arme". "Examinăm fiecare scenariu posibil, fie că este terorism, intern sau internaţional, fie un act criminal", a adăugat el.

La câteva ore după atac, ofiţeri înarmaţi au percheziţionat locuinţa lui Abdulazeez, iar două femei au fost luate cu cătuşe la mâini.

Abdulazeez a absolvit Universitatea Tennessee din Chattanooga în 2012, având diplomă de electrician. El a lucrat ca student la Tennessee Valley Authority, o companie federală care operează electrocentrale şi diguri.

Centrul naţional pentru combaterea terorismului a precizat că deocamdată nu au fost descoperite legături ale atacatorului cu terorismul, dar serviciile de informaţii monitorizează investigaţia, în condiţiile în care gruparea Stat Islamic a încurajat extremiştii să comită atacuri în SUA.

Preşedintele Barack Obama a catalogat atacul drept „cumplit” şi a promis o investigaţie promptă şi cuprinzătoare, adăugând că preşedinţia este în contact cu Pentagonul pentru a se asigura că unităţile militare sunt vigilente.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *