Internațional

Atac chimic în Siria: Rex Tillerson cere Moscovei să se gândească la sprijinul acordat Damascului

"Este timpul ca Rusia să se gândească bine cu adevărat la continuarea sprijinul lor acordat regimului Bashar al-Assad", a avertizat șeful diplomației americane într-un foarte rar comentariu în fața presei la Departamentul de Stat.

Foarte discretul secretar de stat american, care urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită la Moscova, a adăugat că "nu are nicio îndoială: regimul sirian sub conducerea lui Bashar al-Assad poartă responsabilitatea pentru acest atac atroce".

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat a adăugat ulterior că "cine gândește și are posibilitatea de a se uita la fotografiile victimelor știe că ce spun rușii în legătură cu depozitul nu este adevărat".

Miercuri, armata rusă care sprijină regimul de la Damasc l-a disculpat parțial afirmând că aviația siriană a lovit marți un "depozit" al rebelilor conținând "substanțe toxice". După explozie, acestea s-ar fi împrăștiat în atmosferă.

Rex Tillerson a reacționat marți pe calea unui comunicat la atacul comis în aceeași zi asupra orașului sirian Khan Shaykhun (86 de morți, dintre care 30 de copii și 20 de femei, potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului), arătând cu degetul regimul de la Damasc și îndemnându-i pe aliații ruși și iranieni ai acestuia să îl tempereze.

Șeful diplomației americane a păstrat însă tăcerea o mare parte a zilei de miercuri, lăsându-l pe președintele Donald Trump să amenințe că va trece la acțiune împotriva a ceea ce a apreciat ca fiind "un afront adus omenirii".

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *