Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Internațional 19 August 2017, ora 09:44

Atac cu o sabie de SAMURAI la palatul prezidențial din Taiwan

Marime Font

Un bărbat a fost arestat după ce a atacat cu o sabie de samurai o gardă din cadrul poliției militare, în fața palatului prezidențial din Taiwan, relateză BBC News.

Atacatorul, care purta steagul național chinez, a fost arestat. El le-a spus autorităților că a furat sabia din Muzeul Forțelor armate și că a vrut în acest fel să-și exprime opțiunile politice. Potrivit presei locale, bărbatul a scris în mai multe rânduri comentarii pro-Beijing pe internet.

„A folosit un ciocan cu care a spart vitrina în Muzeul de istorie şi a furat o sabie de samurai”, a declarat un anchetator.Bărbatul, identificat doar cu numele de familie Lu, a dat o lovitură de sabie unei gărzi care încerca să-l împiedice să intre în sediul preşedinţiei printr-o intrare laterală, potrivit unui purtător de cuvânt al preşedinţiei. Garda a fost transportată la spital, starea sa fiind una stabilă.

Sediul președinției se află în centrul orașului Taipei. Actuala șefă a statului provine dintr-un partid ostil Beijingului în mod tradițional. De altfel, relațiile cu China s-au deteriorat după venirea sa la putere, anul trecut. Tsai refuză să se plieze politicii chineze potrivit căreia insula face parte din „China unică”, notează AFP.

Taiwan s-a separat de China în 1949, însă Beijingul îl consideră în continuare o parte integrantă a teritoriului său.


Sursa: BBC
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul