Atenție chișinăuieni: capitala Republicii Moldova se va muta la Tiraspol dacă va câștiga Ciubașenco

publicat în Moldova pe 17 Septembrie 2016, 09:01

Candidatul lui Renato Usatîi la funcția de președinte Dumitru Ciubașenco a venit cu idei cât mai trăsnite în timpul unui club de presă desfășurat vineri seara. Iar una dintre acestea este să mute capitala Republicii Moldova în regiunea controlată de regimul separatist din stânga Nistrului.

Astfel, el a declarat că în numele unei concilieri, capitala țării ar trebui mutată pe râul Nistru, unind orașele Tiraspol și Tighina.

Mai mult, el susține în continuare că dacă va ajunge președinte primul decret va fi de dizolvare a Parlamentului, asta chiar dacă a recunoscut că în prezent nu există prevederile legale care ar permite acest lucru. Apoi să fie adoptată o nouă constituție, care va permite și reglementarea conflictului transnsitrean. Asta deși el nu știe care ar fi pârghiile de reglementare a conflictului.

Totuși, Ciubașenco a recunoscut că ideile sale sunt irealizabile. "Este un plan fantastic. Chiar și planul de a distruge regimul lui Plahotniuc este ireal", a declarat acesta, provocând zâmbete chiar și printre jurnaliștii care s-au arătat susținători ai săi.

Iar o altă idee trăsnită a lui Ciubașenco le-a depășit chiar și pe cele ale fostului premier Tarlev, care cerea ca fiecare familie să aibă câte trei copii. Ciubașenko a ridicat "stavka", spunând că e nevoie de cinci.
 
Timpul.md