Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 13:28
Abonamente

Actualitate 13 Octombrie 2017, ora 13:22

Atenție la focul din vatră: Patru copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fumul emanat de sobe defecte

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Patru copii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fumul emanat de sobe defecte, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Liliana Pușcașu, a precizat că incidentul, în urma căruia doi copii de şase și opt ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, a avut loc noaptea trecută în localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sângerei. „Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce focul în soba din casă a ars pe parcursul nopții. Copiii au fost internați în spitalul din municipiul Bălţi, iar toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate”, a spus Puşcaşu.

Alți doi copii, o fetiță în vârstă de şapte ani și fratele acesteia de 10 ani, au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au sunat la urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie din municipiul Bălți.Potrivit Lilianei Pușcașu, începând cu ziua de luni a săptămânii viitoare, în toate localităţile din ţară va demara Campania de prevenire a riscurilor în perioada rece a anului, în special se va pune accent pe informarea cetăţenilor care se încălzesc cu sobe şi aparate electrice. „Pompierii vor ajunge în toate gospodăriile cu verificări, dar şi cu recomandări ce ţin de regulile de exploatare a sobelor. Ei le vor reaminti cetăţenilor că, înainte de utilizare, sobele trebuiesc verificate şi curăţate“, a conchis Puşcaşu.

Conform datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, de la începutul anului curent, pe teritoriul Republicii Moldova au avut loc 1249 de incendii care au luat viaţa a 55 de persoane, inclusiv patru copii.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md