Internațional

Atentatul de Revelion de la Istanbul: Forţele de ordine sunt în alerta maximă, dar atacatorul e de negăsit/ Bilanţul victimelor: 39 de morţi şi 69 de răniţi

La Istanbul, 17.000 de politişti sunt în alertă maximă, forţele de securitate lansând o operaţiune masivă de căutare a suspectului care şi-a abandonat arma în clubul Reina.

Ieri a fost identificat taxiul cu care atacatorul masacrului s-a deplasat la club şi s-au făcut cercetări la adresa de unde a fost luat, dar nu s-au descoperit indicii care să ducă la identificarea lui.

“Căutarile pentru găsirea teroristului sunt în curs. Sper că va fi capturat curând”, a declarat duminica dimineaţa ministrul turc de interne Suleyman Soylu, care a precizat că este vorba de un "atac terorist".

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat dur atacul petrecut într-un club de noapte din Istanbul, spunând că Turcia va lupta până la capăt împotriva tuturor formelor de atac ale grupărilor teroriste şi susţinătorilor acestora, notează Reuters.

"Ca naţiune, vom lupta până la capăt nu doar împotriva atacurilor armate ale grupurilor teroriste şi forţelor ce le susţin, dar şi împotriva atacurilor economice, politice şi sociale", a declarat Erdogan, potrivit unui comunicat.

"Ei încearcă să creeze haos, să demoralizeze poporul nostru şi să destabilizeze ţara prin aceste atacuri abominabile ce vizează civilii … Ne vom păstra calmul ca naţiune, rămănând uniţi şi niciodată nu vom ceda în faţa unor astfel de jocuri murdare", a completat preşedintele.

În momentul atacului armat, duminică la ora 1.30, în club erau sute de persoane care celebrau Revelionul.

Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *