ATENŢIE! Buletinul de identitate şi paşaportul vor fi eliberate, începând din 15 aprilie, conform noilor prevederi

publicat în Actualitate pe 15 Aprilie 2019, 07:32

Agenția Servicii Publice va sista, începând de mâine, prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate în termenele de trei ore și șase ore, iar a pașaportului în termenele de trei ore, șase ore și zece zile calendaristice.

Totodată, potrivit reprezentanţilor ASP, se va implementa prestarea serviciilor de eliberare a buletinului de identitate și a pașaportului la data adresării solicitantului.

Eliberarea documentelor la data adresării va fi efectuată de către Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru municipiul Chișinău. Cererile vor fi recepționate de luni până vineri între orele 08:00 - 13:00, iar înmânarea actelor se va efectua între orele 16:30-17:00.

În același timp, SEAI Centru va furniza servicii de eliberare a actelor de identitate în termen de 24 de ore și cinci zile calendaristice.

De asemenea, în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, nr.1, 2, 3 și 4 vor fi prestate servicii de eliberare a actelor de identitate doar în termene de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

Măsurile au fost luate în scopul eficientizării proceselor de prestare a serviciilor de eliberare a actelor de identitate și de evidență a persoanelor.