Timpul Local

Atmosfera de nunta si costume cu cristale Swarovski

Nelly Ciobanu, reprezentanta Moldovei la „Eurovision-2009”, a sustinut duminica cea de-a doua si ultima repetitie, inainte de a intra in a doua semifinala a competitiei muzicale europene, de pe 14 mai, incepand cu ora 22.00, ora Moldovei. Nelly Ciobanu va intra in concurs cu numarul 15.

Conform unui clasament preliminar, „Hora din Moldova” se situeaza pe locul sase, ceea ce inseamna sanse foarte mari de a ajunge in finala. „Nu obisnuiesc sa fac pronosticuri, dar imi face o deosebita placere sa aflu ca figurez printre favoritii competitiei, ca sunt votata si asteptata in finala. Asadar, ne intalnim in finala!”, a exclamat interpreta in cadrul conferintei de presa sustinuta dupa repetitie.

Insotita de patru dansatori de la „Joc” si avandu-l ca back-vocalist pe Gicu Cimbir, Nelly a incins o hora sanatoasa pe scena de sticla, cu suprafata de 300 metri patrati, creand o atmosfera de nunta. „Ne-am gandit sa aparem toti sase pe scena in costume populare. A fost greu sa aleg intre fusta sau pantaloni. In cele din urma, am optat pentru fusta, deoarece confera mai multa feminitate”, a afirmat cochet Nelly, ale carei catrinta si corset sunt ornate cu cristale Swarovski.Potrivit interpretei, costumele de scena au fost realizate de designerul moldovean Iana Berezovschi, in proces implicandu-se si cantareata.
 

Show-ul pe care il prezinta Moldova la „Eurovision” este deschis de Nelly, aflata in centrul scenei, si inconjurata de cei patru flacai, in pozitie asezati, formand un patrat. Pe masura ce piesa incepe in forta, baietii se ridica si, impreuna cu Nelly, incing „Hora…” pe fundalul lui Gicu Cimbir, care tine ridicat un toiag in varful caruia atarna panglici colorate, asortate culorilor costumului vedetei moldovene.
 

Inaugurarea oficiala a concursului a avut loc duminica seara, la Manejul din centrul Moscovei unde, pana pe 16 mai, este gazduit Euroclubul (EuroDom) – principala locatie de distractie pentru delegatiile straine. Pe scena au evoluat castigatori si participanti legendari ai „Eurovision” din anii trecuti. Evenimentul a fost deschis de o adevarata legenda a „Eurovision Song Contest” – Lys Assia (Elvetia), castigatoarea primei editii a concursului, care a avut loc in anul 1956.
 

Din Moscova,
Sergiu Culeac, pentru TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *