UE / Nato

Atmosferă tensionată la Bruxelle: Reuniune UE în vederea soluţionării unor disensiuni tot mai puternice în criza migraţiei

Austria, Serbia şi Macedonia au luat măsuri în vederea unei limitări a pătrunderii migranţilor pe teritoriile lor, ceea ce a înfuriat Grecia, care se teme că aceste măsuri vor conduce la blocarea migranţilor pe teritoriul său.

O intensificare a migrării şi un eşec în ajungerea la un acord asupra gestionării crizei la nivelul întregii Uniuni i-au determinat pe unii să avertizeze că supravieţuirea blocului european este în pericol.

Peste 100.000 de migranţi au sosit în Europa de la începutul anului, cei mai mulţi pe ruta din Balcani.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a avertizat că un eşec în soluţionarea crizei poate alimenta un vot în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, în cadrul unui referendum pe această temă prevăzut în vară.

Miniştrii de Interne din statele membre UE vor examina un plan întocmit de către Austria şi opt ţări din Balcani cu privire la o restricţionare a numărului de migranţi care intră pe teritoriile lor.

Un oficial olandez din cadrul preşedinţiei UE a declarat pentru AFP că scopul reuniunii de joi este "să ne permită să evităm unele surprize – este necesar să evităm ca o ţară să fie surprinsă de măsurile luate de alta". 

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *