Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:47
Abonamente
 
 
 

Timpul Local 29 Ianuarie 2017, ora 10:21

Au fost aprobate proiectele de dezvoltare regională pentru anul 2017

Marime Font

Mai multe proiecte de asigurare cu apă şi sanitaţie vor fi iniţiate în anul curent în raioanele Ialoveni, Fălești, Florești, Glodeni, Sîngerei, Soroca și Căușeni. Programele au fost examinate ieri în cadrul şedinţei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR).

"După aprobarea de către Guvern a Documentului unic de program a fost necesar să stabilim proiectele ce vor fi inițiate în 2017. În anul curent vor fi lansate 28 de proiecte în sectoarele ce ţin de aprovizionare cu apă și canalizare, eficiență energetică, infrastructura drumurilor, dezvoltarea infrastructurii de afaceri și turism”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul ședinței CNCDR.

Contactat de MOLDPRES, preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, a specificat principalele proiecte ce urmează să fie demarate în această localitate. “Au fost depuse actele pentru lansarea lucrărilor de instalare a reţelelor de canalizare în sectorul Valul lui Traian din oraşul Căuşeni cu posibilitate de extindere în alte sectoare noi şi conectare la satele învecinate. De asemenea, este relevant proiectul ce prevede construcţia în centrul raional a unei noi staţii de epurare. Este un proiect atît de importanţă locală, cît şi regională. Astfel se va diminua poluarea rîului Botna şi respectiv a fluviului Nistru, de aceea mizăm şi pe susţinerea Fondului Ecologic Naţional”, a subliniat Ion Ciontoloi.În şedinţa din săptămîna curentă, Cabinetul de miniştri a aprobat Documentul unic de program pentru anii 2017-2020 care include 52 de proiecte de dezvoltare regională finanţate din Bugetul de stat. În acest scop urmează să fie alocate peste 1,46 miliarde de lei. Suma totală aprobată din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională pentru anul 2017 este de circa 186 milioane de lei.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md