Astăzi 26 Aprilie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 10:24
Abonamente

a

 
 
 

Cultură 28 Noiembrie 2016, ora 10:35

Au fost desemnați laureații premiului municipal pentru tineret, ediția 2016

Marime Font

Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniul științei, tehnicii, literaturii și artelor, ediția 2016, s-a încheiat ieri la Chișinău cu festivitatea de decernare a premiilor.

Evenimentul este organizat anual de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) a Consiliului municipal Chișinău și are drept scop stimularea și promovarea potențialului intelectual-artistic al tinerilor din municipiu.

Valentina Cujbă, șef adjunct DGETS, a menționat că pentru stimularea voluntariatului și a activismului civic în mediul tinerilor, ediția din anul curent a concursului a inclus și secțiunea „activism civic”.Potrivit sursei citate, cele 30 de dosare depuse la concurs au fost examinate de către o comisie de experți, formată din specialiști în domeniu, personalități notorii, în frunte cu Aurelia Hanganu, secretarul științific al Academiei de Științe a Moldovei, care a asigurat transparența și a selectat cele mai valoroase lucrări și cei mai destoinici candidați la acest premiu.

Astfel, laureați ai ediției 2016 a concursului municipal pentru tineret au devenit: Dumitru Untilă (fizică), Viorica Boaghi (economie), Elena Jardan și Olga Gernelev (medicină), Adrian Dolghi (istorie), Ion Agapi (ecologie), Aighiuni Bahșiev (genetică vegetală), Elena Gherasim și Ludmila Batîr (biologie), Augustin Volconovici (tehnică), Olga Percinschi (art marketing și logistică) și Natalia Procop (arte plastice).

Cu mențiuni, la secțiunea științe s-au ales: Artur Golban, Sergiu Dobrojan, Ivan Pilchin, Elena Tofan-Dorofeev, Vladimir Buzan și Nadejda Stahi, la secțiunea arte: Valeria Cebotariova, Andrei Zapșa și Pavel Boldescu și la secțiunea activism civic: Aculina Topadă, Veronica Gîscă și Larisa Țurcan (Asociația obștească ”Principii sănătoase”). De premiul special s-a învrednicit Alexandrina Grecu (teatru).

Învingătorilor li s-a înmînat diploma de conferire a titlului de laureat al Premiului municipal pentru tineret, ediția 2016, și cîte un premiu bănesc în valoare de 10 000 lei ”pentru rezultate remarcabile și implicare activă în viața socială, economică și culturală a țării”. De asemenea, au fost menționați tinerii care au înregistrat rezultate frumoase în domeniile în care activează, cărora li s-au înmînat diplome și premii bănești în sumă de 2000 lei.

Premiul municipal pentru tineret a fost inițiat în anul 1996. Pînă în 2016, de acest premiu s-au învrednicit peste 220 de tineri.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Frumusețe 26 Aprilie 2018, ora: 09:10

De ce să-ţi speli părul cu bicarbonat de sodiu

De ce să-ţi speli părul cu bicarbonat de sodiu

Tot mai multe femei se plâng de produsele pentru îngrijirea părului pe motiv că nu ar fi foarte eficiente. Pentru a redă strălucirea şi volumul podoabei capilare, e nevoie de un singur condiment: bicarbonat de sodiu. 

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 26 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

„Dă-te jos ca să credem!”

Iisus, știm bine, a fost ispitit de diavol în pustie. Diavolul a încercat să găsească o slăbiciune a firii umane a lui Iisus prin trei tentații colosale, greu de trecut de noi: mâncare, slavă, putere.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăria la bătaie

Scriam, cu două săptămâni în urmă, că nu știu ce vor vota locuitorii Chișinăului. Cele mai vehiculate nume nu sunt de mare încredere, pe de o parte, pe de alta, avem de-a face cu o bătălie între partide.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

Quo vadis, Siria?

Criza din Siria nu mai este demult doar o criză regională a Orientului Mijlociu, ci una globală, care poate afecta securitatea internațională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md