Cultură

Au fost desemnaţi laureaţii Festivalului „Două inimi gemene”, ediţia a XIV-a

Câştigătorii au fost desemnaţi de un juriu internaţional în frunte cu Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” din capitală, din care au făcut parte muzicieni din ţară şi de peste hotare.

Solicitată de MOLDPRES, directorul Festivalului, Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici, a menţionat că la ediţia curentă au participat 48 de concurenţi (25 la secţiunea copii şi 23 – la secţiunea maturi) din R. Moldova, Anglia, Armenia, Belarus, Bulgaria, România, Rusia, Ucraina, Kazahstan, Vietnam, Polonia, Israel şi Republica Marii El.

„Sînt foarte mulţumită de modul în care s-a desfăşurat ediţia din acest an, cu toate că a fost realizată cu mijloace financiare modeste. Au fost concurenţi buni, voci puternice, astfel încît am avut de unde alege cîştigătorii”, a precizat Eugenia Marin.

La ediţia din anul curent, Marele Premiu, la secţiunea copii, a fost obţinut de Mihaela Stratan din Călăraşi, R. Moldova, iar la categoria adulţi, premiul a fost adjudecat de Yordan Markov din Silistra, Bulgaria.

La secţiunea copii, de premiul I s-au învrednicit Oana-Ştefana Tăbultoc din România, Gabriela Yordanova din Bulgaria şi Valeria Khristiuc din Ucraina, de premiul II – Hayrapet Vardanyan (Armenia), Natalia Trus (Belarus) şi Elena Freiman (Israel) şi de premiul III – Andreea Raţă, Nicoleta Sîrbu, duetul Otilia şi Bianca Rusu din Chişinău, R. Moldova, şi Andra-Elena Mihalache din Botoşani, România.

La categoria maturi, premiul I a fost împărţit între Adriana Ciobanu (Piatra-Neamţ, România), Valeria Paşa (Bălţi, R. Moldova) şi Yelizaveta Masliukova (Ucraina). Premiul II a fost obţinut de Rustem Garifianov din Republica Marii El, Ionela Hîncu din Chişinău, R. Moldova, şi Maria Balabanova din Federaţia Rusă. În posesia premiului III au intrat: Dumitru Petrişoaea din Iaşi, România, Adrian Panfili din Stăuceni, R. Moldova, şi Ivonna Kociconean din Armenia.

Juriul a mai acordat premii speciale, iar unii laureaţi au primit invitaţii de a participa la festivaluri de peste hotare. Concurenţii au fost acompaniaţi de Orchestra condusă de Cristofor Aldea-Teodorovici, preşedintele Festivalului.

Amintim că deținătorul Trofeului primei ediții a fost interpretul Pașa Parfeni. La ediţia din anul trecut, Premiul Mare al concursului la categoria copii a fost obținut de Kuptleu Ali din Kîrgîzstan, care a interpretat piesa „Iartă-mă", iar la categoria adulți – de Nguyen Khac Hoa din Vietnam, pentru interpretarea piesei „Eminescu". 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *