Politică

Au fost încheiate negocierile pe marginea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană

Consiliul contează pe parafarea Acordului la reuniunea Parteneriatului Estic ce va avea loc la Vilnius pe 29 noiembrie a.c. ș i semnarea acestuia imediat ce vor fi finalizate procedurile tehnice.

Uniunea Europeană apreciază „progresul solid" obţinut de ţara noastră în ce priveşte faza a doua şi ultima a Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize şi reconfirmă obiectivul de călătorie liberă a cetăţenilor moldoveni în UE în termeni cât mai restrânşi.

Opiniile au fost exprimare la cea de-a 15 reuniune a Consiliului de Cooperare ce s-a desfăşurat ieri la Luxemburg.

O sesiune specială în cadrul şedinţei a fost dedicată procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Părţile au subliniat importanţa menţinerii dialogului în cadrul formatelor existente de negocieri. Uniunea Europeană a dat asigurări că va continua să acorde asistenţă pentru a apropia comunităţile de pe cele două maluri ale Nistrului.

Prim-ministrul Iurie LEANCĂ a declarat că toate aceste realizări constituie rezultatul reformelor puse în practică de autorităţile de la Chi ş inău, fapt ce va face ireversibil parcursul european al ţării noastre.

La finalul reuniunii, Comisarul pentru Extindere ș i Politica Europeană de Vecinătate, Stefan FULE, a afirmat că formarea Coaliţiei Pro-Europene în Republica Moldova şi finalizarea negocierilor reprezintă un argument puternic pentru aprofundarea relaţiilor ș i concentrarea dialogului pe acţiunile de până la ș i după Summit-ul de la Vilnius.
 
gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *