Actualitate

Au fost reluate lucrările de conservare de la Cimitirul Polonez

Potrivit reprezentantului Ministerului Culturii și Patrimoniului Național al Poloniei, Michal Michalski, până acum, timp de trei ani, s-a reușit restaurarea a opt pietre funerare. Pentru anul acesta se planifică restaurarea pietrei funerare a reprezentantei comunității poloneze din familia Davidovici.

Cât privește Capela familiei Ohanovici, acesta este construită pe mormântul lui Iosif Katanovici Ohanovici mai bine de acum o sută de ani și este un monument unic în Republica Moldova. Capela este deja în proces de restaurare, iar anul trecut a fost instalat un acoperiș provizoriu pentru a evita ruinarea monumentului arhitectural. De asemenea, au fost efectuate expertize și proiectări pentru a crea pas cu pas un aspect nou al Capelei.

Conform datelor întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, în Cimitirul Catolic sunt peste trei mii de morminte, dintre care jumătate sunt ale polonezilor.

Lucrările complexe de conservare a monumentelor funerare din Cimitirul Catolic (Polonez) din str. Valea Trandafirilor se efectuează în cadrul Memorandumului între Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova și Primăria Municipiului Chișinău privind cooperarea în domeniul conservării patrimoniului cultural polonez, semnat la 27 octombrie 2014. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *