Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 12:21
Abonamente

Actualitate 31 Mai 2018, ora 07:22

Au mințit mai convingător

Marime Font

Nu se știe pe cine a dorit majoritatea chișinăuienilor la Primăria capitalei, dar au primit ceea ce au ales.  

În campaniile electorale, oricare ar fie ele, se scot la lumină diversele taine, petele gri, scheletele de prin dulapuri ale candidaților. Ceea ce a fost greu de suportat s-a dovedit a fi atacul la persoană, dar nu la programul electoral al candidaților. Cele mai multe „dezvăluiri” le-a făcut televiziunea și „ajutorii” fideli ai lui A. Năstase. Au atacat-o, mai ales, pe Silvia Radu, care era o pretendentă reală, dar Andrei și Vasile Năstase, cu apucăturile lor de securiști, au scos în vileag două momente, care-s vechi și răsuflate. Unul mai bizar decât altul, că, cică Silvia Radu a fost în tinerețe iubita lui Vl. Plahotniuc. Ei și ce? Care-i delictul? Cine oare în tinerețe n-a iubit și n-a avut un iubit sau o iubită?

Apoi acestea au derutat alegătorii cu diferite filmulețe și informații despre plecare, în modul cel mai eronat: ba că cineva a dat mâna cu Dodon, ba că s-a strâns în brațe cu Usatâi, ba celălalt e omul lui Plahotniuc… Dar Andrei Năstase cu cine e mers în rând, dacă nu cu Dodon și cu Usatâi? Ce mai vorbă! Prin minciună sfruntată a întunecat mințile orășenilor și aceștia l-au votat. A luat un scor pe care nici nu l-a visat. Să zică „bogdaproste” că s-au găsit oameni naivi, care l-au votat. Bătălia între cei doi, care au rămas în cursă, se va da nu pe principii și proiecte, dar pe minciunile cu care ar putea să ne ducă cu fofârlica și să-i votăm: fie pe I. Ceban, fie pe A. Năstase.Sunt exact la fel: demagogi și mincinoși, prin nimic nu se deosebesc. Ivan Ceban a mințit cel mai tare și a avut un scor mai bun. Dar aici e clar un lucru, în spatele acestuia stă Dodon, Putin și Rusia și el a fost votat de adepții estici. Acest candidat (și la turul doi) a fost unul previzibil, cei care plâng după Uniunea Sovietică l-au votat și el le-a promis că ne vom uni cu Rusia, deși știe că asta e imposibil. Deci, el și-a mințit și propriii alegători. Ivan Ceban a promis foarte multe, dar în mandatul de un an nu va putea face prea multe, deoarece nici nu vrea să facă ceva, doar va alerga: ba la Dodon, ba la Putin, și așa va trece un an și ne va căina, că a dorit să facă multe, dar l-a încurcat Europa și unioniștii.

Cei doi candidați se vor lupta ceva mai pașnic în turul doi, deoarece sunt conștienți că votanții au uitat de mizeriile pe care le-au spus în turul întâi. Vor fi mai atenți, ca să ne poată minți să-i votăm, dar cred că lumea va ști ce să facă.

Abia acum îi înțeleg pe cei tineri care n-au venit la vot și nici nu vor veni. Pe cine să alegi, dacă toți sunt la fel?

Opinie de: Alexandra Tănase 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md