Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:47
Abonamente

Spectacole 23 Septembrie 2013, ora 10:19

Au rămas DOAR TREI ZILEI până la Festivalul Ethno Jazz 2013

Marime Font

Ediţia a XII- al Festivalului Ethno Jazz se va desfăşura în perioada 26-29 septembrie în oraşele Comrat, Tiraspol și Chişinău.

Promovând valorile etice ale societăţii multiculturale, toleranţa și creativitatea personalităţii, festivalul reflectă diversitatea tradițiilor folclorice unite cu libertatea jazzului cosmopolit.

De-a lungul celor 11 ediţii anterioare, Festivalul a găzduit un număr impresionant de celebrităţi din circa 40 de țări ale lumii, care au demonstrat creativitatea modernă interpetand compozitiile la cele mai exotice sau preistorice instrumente muzicale. Dar si cele mai importante dimensiuni valorice a personalității - respectul pentru diverse tradiţii naţionale.Grație colaborării cu Biroul Central European pentru Radiofuziune din Geneva, compania „Радио России ”, TVR Internaţional, programele festivalului au fost difuzate la posturile radio și TV din peste 30 de ţări.

În 2009 festivalul a fost inclus în Cartea Recordurilor a ţărilor CSI, iar în 2010 decorat cu Medalia “Talent şi Vocaţie” programa “Pace prin artă” oferită de Worldwide Alliance “Peacemaker” cea ce dovedeste importanța lucrului indeplinit de acest eveniment.

La ediția din acest an vor fi prezentate concerte în trei orașe ale RM și un atelier de creaţie în Tiraspol (Colegiu Muzical Anton Rubinștein). Deja așteptate sunt și expoziţiile de lucrări grafice a lui Vasile Botharu - jurnalist, directorul biroului „Europa Liberă” la Chişinău, care în acest an vine cu o surpriza - Expoziția sub genericul „Oenograme autumnale de Vasileb” ce cuprinde tablouri grafice în manieră jazzistică, create din culorile vinurilor Moldovei.

Ediție actuală va găzdui participanţi din Elveţia, Franţa, Germania, SUA, Austria, Italia, Suedia, Polonia, Mali, România, Moldova.

Componența stelară a festivalului va uni personalităţi remarcabile printre care: legendele jazzului mondial Richard Galliano (Franța), Paolo Fresu (Italia), Motion trio (Polonia), renumitul pianist Jan Lundgren (Suedia), artiștii de talie mondială Eric Longsworth (SUA), Mamado Cherif Soumano (Mali), Jean-Luc DI Fraya (Franta); avangardiștii jazz – rock-ului elvețian formația Rusconi; grupul din Austria Netnakisum ce cu brio combină jazz, hard rock și folklorul tirolez; Niccolo Faraci trio (Italia), care ca un savant iscusit î-și crează compozițiile folosind numai canoanele muzicii Europene; Joscho Stephan trio (Germania) cu inedită măiestrie revitalizează Gypsy Swing modern al lui Django Reinhardt.

Va incheia Festivalul proiectul Omagiu Maria Tanase, care va celebra 100 de ani de la naşterea marii cântăreţe. Participanţii acestui concert sunt Maria Răducanu (România) și un grup de vocaliste din Moldova - Geta Burlacu, Cristina Pintilie, Cornelia Ștefaneț, Olsea Tucan, Nadin Trohin acompaniate de formaţia Trigon, Igor Stahi, Marcel , Edgar și Veaceslav Ştefaneţ. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md