Auto

Audi a stabilit un nou record mondial cu un R8 electric

Pilotul Markus Winkelhock a parcurs cei 20,8 km ai „celei mai solicitante piste de curse din lume” în 8:09:099 minute. Pentru comparație, cel mai rapid timp scos de un vehicul la Nürburgring, Gumpert Apollo Sport cu propulsor V8 de 700 CP, a fost de 7:11:57 minute.

Performanța noului Audi R8 e-tron a fost posibilă grație caracteristicilor tehnice impresionante. Conform producătorului, vehiculul poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 4,6 secunde și are o viteză maximă, limitată electronic, de 200 km/h. Exclusiv pentru test, această limită a fost ridicată la 250 km/h.
 
Bateriile care furnizează energie celor două motoare electrice de 280 kW, pot stoca 49 KWh, suficient pentru parcurgerea a circa 215 km. Cel puțin asta susțin oficialii Audi care adaugă și că amplasarea inteligentă a acestora (în formă de „T”, de-a lungul tunelului central și în spatele scaunelor) precum și greutatea redusă a mașinii generată de utilizarea materialelor ușoare (1.780 kg) asigură un comportament dinamic aproape fără cusur.

Sursa: capital.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *