AUR a pichetat Ministerul Afacerilor Interne: „Stop abuzurilor poliției politice” / VIDEO

publicat în Actualitate pe 14 Iunie 2021, 11:15

 

Au cerut stoparea abuzurilor și intimidărilor colaboratorilor MAI în timpul campaniei electorale. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a pichetat astăzi sediul Ministerului Afacerilor Interne, după ce sâmbătă, 12 iunie, oamenii legii din Orhei au împiedicat desfășurarea unui protest în fața Primăriei din Orhei, aflată sub conducerea exponenților politici ai partidului fugarului penal Ilan Șor.

Atunci, cu scopul de a întrerupe activitățile electorale planificate în mun. Orhei și alte localități din raion și a intimida participanții la protestul din fața primăriei mun. Orhei, colaboratorii IP Orhei (unul dintre care s-a individualizat prin codul agentului constatator 02733, fără a se prezenta însă) au întocmit în privința șoferului autocarului cu care se deplasa „Caravana AUR” un proces-verbal contravențional, fără a fi prezentate probe concludente în acest sens. La solicitarea reprezentanților AUR de a prezenta probe, agentul constatator care a aplicat sancțiunea a evitat să răspundă.

Astfel, în această dimineață, mai mulți membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au protestat în fața sediului MAI, cerând tragerea la răspundere a persoanelor implicate în excesul de putere, comis, cel mai probabil, la indicațiile penalului fugar Ilan Șor, dar și sistarea persecuțiilor politice și intimidărilor, neadmiterea intervenției organelor de ocrotire a normelor de drept în activitatea politică desfășurată de către Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în campania electorală.

„Suntem un partid incomod sistemului corupt și controlat politic. Acest lucru îl observăm din numeroasele acțiuni de intimidare exercitate de oamenii legii. Sunt sigur că în organele poliției există colaboratori sinceri și patrioți, dar astfel de incidente ne conving de faptul că angajații MAI primesc ordine politice de la cei care ani la rând au jefuit această țară: Dodon, Plahotniuc, Șor. Cerem încetarea acestor abuzuri, pentru că ne dorim o campanie electorală fără incidente și provocări”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

La finalul protestului, liderul formațiunii, Vlad Bilețchi, a depus o interpelare în acest sens la Ministerul Afacerilor Interne. (documentul îl găsiți atașat)

Menționăm că membrii și simpatizanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) participă în Caravana AUR, în cadrul căreia vizitează toate raioanele Republicii Moldova și informează oamenii cu privire la programul politic al formațiunii, dar și avantajele Unirii Republicii Moldova cu România. În această săptămână, Caravana AUR va ajunge în raioanele Nisporeni, Ungheni, Telenești, Rezina, Cimișlia etc.Potrivit AUR, protestul care va avea loc luni, 14 iunie, la ora 09:00, ține de unele acțiuni abuzive comise de structurile de forță din Republica Moldova asupra Caravanei AUR.

Într-un comunicat de presă AUR a declarat că astăzi, 12 iunie, un echipaj de poliție a întocmit un proces-verbal de contravenție șoferului autocarului AUR pentru staționare neregulamentară, în ciuda faptului că staționarea în acea zonă era permisă. Șoferul a refuzat să semneze procesul verbal ilegal, iar echipajul de poliție a apelat la doi martori care să consemneze refuzul șoferului de a semna documentul. Ulterior, martorii s-au dovedit a fi polițiști sub acoperire.

„Este a doua zi la rând în care se încearcă intimidarea participanților la Caravana AUR, cu implicarea directă sau indirectă a poliției. Vineri, autocarul nostru a fost vandalizat la Vadul lui Vodă, în raionul Criuleni, de către un bărbat în stare de ebrietate, care i-a spart geamul cu o piatră. Poliția nu a reacționat în niciun fel. Iată cum poliția politică a lui Dodon se străduiește să persecute partidul AUR! Noi nu cedăm, însă, nu ne lăsăm intimidați, vom ajunge cu mesajul nostru din casă în casă, din localitate în localitate, astfel încât fiecare cetățean să poată alege liber și în cunoștință de cauză România”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova.

Cu toate acestea, AUR a declarat că va depune o plângere penală împotriva echipajului de poliție și a celor doi martori, presupuși polițiști sub acoperire. Totodată, AUR solicită încetarea exercitării de presiuni din partea structurilor de forță folosite de partidele politice stataliste din Republica Moldova.