Actualitate

Australia s-a alăturat grupului de acuzatori ai Rusiei pentru atacul cu virusul NotPetya

„Pe baza constatărilor agențiilor de informații australiene și în consultare cu Statele Unite și Marea Britanie, guvernul australian a ajuns la concluzia că responsabilitatea pentru incident revine unor persoane care au beneficiat de sprijinul statului rus“, – a declarat vineri, 16 februarie, Angus Taylor, ministru de interne australian.

„Guvernul australian condamnă acțiunile Rusiei, care au generat riscuri serioase pentru economia globală, pentru activitatea structurilor de stat, a afacerilor și a bunăstării oamenilor”, se arată în documentul oficial.

Anterior, acuzatii similare au fost făcute de autoritățile din SUA, Marea Britanie și Danemarca.

Moscova neagă categoric toate acuzațiile. Recent, Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a numit declarațiile drept „nefondate” și „neîntemeiate”. El a menționat că acest lucru „nu este altceva decât o continuare a campaniei rusofobe si fara dovezi”.

Atacul virusului NotPetya a început la 27 iunie 2017. Virusul a atacat zeci de companii și organizații din domeniul energiei, telecomunicațiilor și finanțelor din Ucraina, de unde apoi s-a răspândit în întreaga lume. În total, atacul a acoperit 64 de țări, inclusiv Belgia, Brazilia, Germania și SUA, și a dus la pierderea a miliarde de dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *