Fotbal

Austria boicotează EURO 2012

"Niciun membru al guvernului austriac nu va veni la meciurile campionatului. E semnul nostru de solidaritate", a declarat ministrul de externe al Austriei, Michael Spindelegger.

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barosso şi şefa Comitetului European de Justiţie Vivien Reding vor boicota EURO 2012, care se desfăşura parţial în Ucraina. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că ar putea să le urmeze exemplul. De asemenea, preşedinţii Austriei, Cehiei, Germaniei, Italiei şi Sloveniei au anulat participarea la summitul liderilor statelor din Europa Centrală şi de Est, ce va avea loc la Ialta, pe 11-12 mai. Boicotul acestor evenimente importante din Ucraina de liderii europeni a parvenit după ce în mass-media au apărut imagini cu ex-premierul ucrainean Iulia Timoşenko plină de vânătăi. 

 Autorităţile ucrainene neagă faptul că Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani pentru abuz de putere, ar fi fost bătută în închisoare. Ministerul de externe de la Kiev a declarat că boicotul EURO 2012 de statele occidentale este o metodă de protest preluată din perioada războiului rece. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *