Actualitate

Austria: Ministrul de externe Sebastian Kurz cere organizarea de alegeri anticipate

În vârstă de 30 de ani, Kurz este văzut ca marele favorit în cadrul Partidului Popular (OVP) să îi succeadă actualului lider Reinhold Mitterlehner, care a anunțat miercuri că demisionează.

Mai multe sondaje de opinie indică faptul că o preluare a conducerii partidului de către Kurz ar impulsiona sprijnul pentru OVP și l-ar propulsa pe prima poziție. Sondajele au arătat cu regularitate că Partidului Libertății, de extremă-dreapta, este cel mai popular din Austria, urmat îndeaproape de Partidul Social Democrat, de centru stânga, al cancelarului Christian Kern.

"Personal, consider că organizarea de alegeri anticipate este cea mai bună cale de urmat", a spus Kurz într-o conferință de presă.

Următoarele alegeri la termen sunt programate pentru toamna lui 2018.

Declanșarea alegerilor anticipate va depinde cel mai probabil de decizia lui Kurz de a prelua postul de lider al partidului. El a declarat că va face acest lucru doar dacă ar primi mai multe puteri, pentru a fi evitate luptele interne de tipul celei care a dus la demisia vicecancelarului Mitterlehner.

"Oricine va prelua conducerea va trebui să aibă posibilitatea să stabilească o linie a partidului și, mai presus de orice, va trebui să poată lua decizii privind stafful", a spus Kurz, făcând aparent referire la influența puternică în cadrul partidului a unor pesonalități precum guvernatorii provinciilor din Austria.

Conducerea partidului se va întruni duminică pentru a decide cu cine va fi înlocuit Mitterlehner.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *