Actualitate

Autobuze olandeze pe arterele capitalei

Pe strazile din Chisinau a avut loc testarea autobuzului Van Hool A300, care deocamdata circula doar pe ruta nr.3. Primarul Dorin Chirtoaca spune ca in viitorul apropiat municipalitatea ar putea achizitiona autobuze olandeze de acest fel la un pret de circa 3 ori mai mic decat autobuzele „MAN”.

Potrivit lui Dorin Chirtoaca, autobuzul nu utilizeaza mai mult combustibil decat alte mijloace de transport, insa este practic de trei ori mai ieftin si ar putea fi procurat cu circa 40 mii euro. Anterior municipalitatea achizitiona autobuze la un pret de 100-150 mii euro.

In acelasi timp, primarul sustine ca termenul de exploatare a masinii este de 2 ori mai mic decat a MAN-ului, de exemplu. „Totusi, testarea arata ca acest vehicul este economic si cred ca municipalitatea ar pute procura in viitorul apropiat cateva autobuze in credit”, a spus Dorin Chirtoaca.

„Autobuzul Van Hool A300 este foarte usor de manevrat, nu se aud batai la amortizare si este foarte comod pentru pasageri, pentru ca podeaua este, practic la nivelul trotuarului”, spune soferul Roman Pavel.

In fiecare zi in capitala circula 100 de autobuze, mai bine de 50% dintre care au un termen expirat de exploatare. Potrivit directorului Directiei Generale Transport Public si Cai de Comunicatii, Veaceslav ?arna, municipalitatea are nevoie de circa 250 de autobuze noi, insa chiar daca testarea va fi trecuta cu succes, capitala nu va reusi sa procure prea multe masini din motive financiare.

Dupa info-prim.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *