Ultima oră

Autocarul morţii avea frâna din faţă defectă

Potrivit lui Eduard Florea, procurorul raionului Ungheni, mersul anevoios al anchetei se datorează faptului că pasagerii autobuzului internaţi la spital, din cauza problemelor de sănătate, nu pot depune mărturii, iar oamenii legii nu au stabilit încă dacă unitatea de transport a fost testată tehnic înainte de a ieşi la drum. S-a stabilit că, înainte de a porni în cursa fatală, şoferul a ignorat unele observaţii ale mecanicului şi s-a pornit fără foaie de parcurs.

Procuratura raionului Ungheni a anunţat că sunt examinate mai multe cauze ale accidentul, printre care: defecţiuni la sistemul de frână, probleme de sănătate ale şoferului sau erori de manevrare. Totodată, oamenii legii au stabilit că, în momentul accidentului, şoferul efectua o cursă în afara programului.

În cadrul investigaţiilor, procurorii au mai stabilit că cursa cu final tragic nu a fost planificată, şoferul avînd foaie de parcurs doar pentru rutele de la orele 6.00 şi 10.00. "La ora 7.30, a pornit în a doua cursă, dar fără a avea foaie de parcurs. Şoferul efectua o cursă în mod samavolnic", a mai menţionat procurorul raionului astăzi, într-o conferinţă de presă. În urma anchetei, s-a stabilit că şoferul, care şi anterior a fost sancţionat de mai multe ori, a comis mai multe încălcări.

Procurorii bănuiesc că în aubuz se aflau mai multe persoane decît era admis conform capacităţii. "11 oameni au murit. 40 sînt internaţi în spital, dintre care două sînt în stare gravă. O singură persoană s-a ales cu leziuni uşoare. Bănuim că sînt şi alţii care nu au fost răniţi, s-au speriat şi nu au declarat atunci că s-au aflat în autobuz", a spus Florea.

Pentru astăzi este planificată desfăşurarea unui test practic, care urmează să stabilească dacă cursa Morenii Noi – Ungheni poate fi efectuată în 34 de minute, aşa cum prevede licenţa eliberată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

La 9 august curent, autobuzul care se deplasa pe ruta Morenii Noi – Ungheni nu a virat la timp în curbă, a ieşit de pe traseu şi a derapat într-un şanţ. În urma accidentului, 11 persoane au decedat, 40 au fost internate în spital. În accident au decedat primarul comunei Morenii Noi şi soţia acestuia, notează MOLDPRES. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *