Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 07:48
Abonamente

Actualitate 10 Iulie 2018, ora 07:00

Autoritățile din Japonia și-au cerut scuze în fața a milioane de oameni. Motivul este impresionant

Marime Font

Un funcționar public în vârstă de 64 de ani, responsabil cu colectarea facturilor la apă pentru locuitorii orașului japonez Kobe, a fost amendat recent și mustrat de superiorii săi pentru că a mers la pauza de prânz cu trei minute mai devreme, perturbând astfel activitatea instituției. Pauza de prânz la biroul de apă din Kobe începe de la ora 12 pm și durează până la ora 13:00. Cu toate acestea, funcționarul a decis să-și părăsească biroul cu câteva minute mai devreme pentru a-și găsi un loc într-un restaurant din apropierea instituției. Din nefericire pentru acesta, oamenii care doreau să plătească facturile s-au revoltat și i-au făcut bărbatului reclamație. O anchetă a arătat că bărbatul și-a început pauza de prânz cu trei minute mai devreme, ceea ce se pare că a fost o greșeală pe care japonezii nu o trec ușor cu vederea.

Problema nu a fost tratată deloc cu superficialitate, iar autoritățile locale în frunte cu managerii bărbatului au organizat o conferință de presă televizată la sfârșitul căreia și-au cerut scuze publice întregului oraș pentru acțiunea “profund regretabilă” a funcționarului. Aceștia au declarat că bărbatul în vârsta de 64 de ani a încălcat o lege privind serviciul public care obligă funcționarii publici să se “concentreze asupra satisfacerii cetățeanului”, motiv pentru care trebuia să sufere consecințele. Pe lângă faptul că a fost mustrat de superiorii săi, omul va primi la finalul lunii mai puțin bani pentru acțiunile sale.

“Este foarte regretabil faptul că a avut loc un astfel de scandal, îmi pare rău”, a spus unul dintre directorii instituției în cadrul conferinței de presă televizate.Scuzele publice pentru ceea ce poate fi descris doar ca o greșeală minoră a funcționarilor publici este o practică destul de comună în Japonia, notează cei de la The Guardian. De exemplu, luna trecută, compania de cale ferată și-a cerut scuze publice și i-a amendat pe conductori, după ce aceștia au lăsat un tren să plece cu 25 de secunde mai devreme decât ora stabilită!!!


Sursa: cunoastelumea.ro
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md