Actualitate

Autoritatea Aeronautica Civilă minte live! Partenerul companiei HiSky a depus toate actele pentru a opera zboruri

Reprezentantul AAC a declarat la conferință că partenerul HiSky – operatorul român Cobrex Trans nu ar fi depus actele pentru a obține autorizație de zbor pe Aeroportul din Chișinău. Culmea, și-au păstrat poziția inclusiv după ce și-au luat o pauză în plină conferință ca să verifice acest lucru. Redacția Deschide.MD a obținut însă câteva screenuri ale corespondenței dintre Cobrex Trans și AAC, probă care demonstrează că operatorul român a cerut autorizație de zbor cu cel puțin două ore înainte de conferința de presă, iar o altă solicitare datează înca de pe data de 18 februarie, la care AAC a și răspuns.



Și asta în contextul în Cobrex Trans putea cere această autorizație cu doar 10 zile înainte de primul zbor – adică până pe data de 1 aprilie.

Un alt lucru care nu se leagă în declarația AAC, ține de codul IATA pe care și l-ar fi atribuit HiSky – compania care astăzi vinde bilete avia pentru cursele operate de Cobrex Trans, dar care a depus și propriul portofoliu pentru a obține pe viitor certificatul de operator aerian. Autoritatea afirmă că respectivul cod ar aprține companiei Bangladesh Airwais însă, o căutare elementară pe google ne arată că acest operator a fost desființat încă din 2016.

Înafară de aceste două aspecte în care AAC pare să fi mințit în flagrant, reporterii Deschide.md au constat și alte acuzații în adresa HiSky pe care tot ei le-au contrazis pe parcursul conferinței de presă. Spre exemplu AAC a afirmat inițial că HiSky ar vinde bilete ilegal, apoi au spus că n-au afirmat acest lucru.

La rândul său, companie HiSky susține că AAC este mânată de rea-intenție și își exprimă regretul că o instituție de stat face abuzuri în privința unui antreprenor autohton față de care nu are nicio responsabilitate juridică.

Amintim că HiSky este o companie recent fondată în R.Moldova, și zilele trecute s-a lansat pe piața locală și regională în baza unui parteneriat cu operatorul român Cobrex Trans.

HiSky scoate la vânzare bilete către șase destinații din Europa – Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bologna (Italia) și Dusseldorf (Germania). Ultima – Dusseldorf – reprezintă o premieră absolută pentru piața din R.Moldova, cursele spre această destinație fiind planificate pentru fiecare zi de luni și vineri.

sursa: deschide.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *